Het alcoholslot.
Volledig scherm
Het alcoholslot. © ANP

Bijna elke week een verkeersboete: VVN pleit voor alcoholslot en afpakken voertuigen

Nederlanders die bijna elke week een verkeersboete door de brievenbus krijgen, hebben een hardere aanpak nodig, stellen verkeersdeskundigen. Veilig Verkeer Nederland (VVN) pleit voor diverse maatregelen, waaronder persoonsgerichte waarschuwingen, herinvoering van het alcoholslot en als dat niet werkt: het afpakken van voertuigen. ,,Zóveel boetes op één kenteken is onacceptabel. Dit overschrijdt alle grenzen”, zegt woordvoerder Willemijn Pomper tegen deze site.

60 reacties

  • Kevin Teuiten

    2 weken geleden
    Dat is tenminste een begin, nog beter zou zijn dat als je een 2e keer wordt gepakt met te veel op dat je rijbewijs wordt in genomen en per direct vervalt. Laat ze maar opnieuw bewijzen dat ze het waard zijn om te rijden. Dit zou trouwens ook moeten gelden voor elke idioot met een telefoon in z'n klauwen tijdens het rijden of het nu auto scooter of fiets is.
  • JJ Buijs

    2 weken geleden
    @Paulus Vdmeer en anderen die het probleem niet zien: U onderschat het effect van een auto van 1500 tot 3000 kg die onverwacht van achteren op u inrijdt, op klaarlichte dag. Ik spreek uit ervaring. Ik wed dat u daarna het probleem ineens kraakhelder ziet. En anders wordt het u wel duidelijk tijdens het jaar dat u nodig hebt om te revalideren. Leon Buijs.
  • Robbert Scholten

    2 weken geleden
    Een alcoholslot op elke auto is natuurlijk wel iets waardoor auto,s duurder worden maar aan de andere kant waarom niet,ik weet niet of het wel legaal is omdat je ook aan privacyregels komt
  • Klaas Stevens

    2 weken geleden
    Wat nog beter zou zijn naast een alcoholslot -en of in beslagname voertuig is iets wat ze in Zwitserland ook doen. Boetes aanpassen naar hoogte van het inkomen. Het moet niet zo zijn dat als je geld hebt, je onschendbaar bent met voor jou niks voorstellende boetebedragen. Hoe vaak zie je niet een scheurende BMW of Audi? Blijkt dan dat het een crimineel is, dan vallen ze met hun inkomen controle ook meteen door de mand. Twee vliegen in één klap.
  • Fennie Sivaro

    2 weken geleden
    Mee eens, maar dan ook OvJs aanspreken die willens en wetens onterechte bekeuringen tóch blijven ondersteunen.
  1. Zakenman met geschat vermogen van 3,1 miljard: Amerikaanse redder in nood laat Haagse club weer dromen
    PREMIUM
    profiel

    Zakenman met geschat vermogen van 3,1 miljard: Amerikaan­se redder in nood laat Haagse club weer dromen

    Wat hebben voetbalclub ADO Den Haag, acteur Will Smith en de Smurfen met elkaar gemeen? Inderdaad: ze hebben allemaal iets van doen met de Amerikaanse miljardair David Blitzer. Maar hoe kwam de Haagse club, die via de play-offs promotie hoopt af te dwingen, in bezit van deze multimiljonair? Een profiel van een vader van vijf kinderen met een voorliefde voor het opkopen van buitenlandse voetbalclubs.
    Den Haag