PVV-Kamerlid Markuszower gefotografeerd met leesbaar formatiestuk

Nieuws
Het PVV-Kamerlid Gidi Markuszower is maandag gefotografeerd met een leesbaar formatiestuk, bij binnenkomst van de onderhandelingen. Het lijkt te gaan om een concept-hoofdlijnenakkoord, maar het is onduidelijk of dit een officieel formatiestuk is. Bovenaan het document staat "Hoofdlijnenakkoord 2024 - 2028 van PVV, VVD, NSC en BBB". Daaronder staan "bouwstenen voor doorbraken" opgesomd. Fotograaf Dirk Hol legde het document vast.
anp
maandag 6 mei 2024 om 12:26
Afbeelding
beeld anp

Op de eerste pagina van het stuk worden "concrete stappen" aangekondigd die de vier partijen zouden willen zetten. De eerste is een lastenverlichting van een nog nader te bepalen hoeveelheid miljarden euro's, "gericht op werkenden met middeninkomens en voor werkenden in de knel".

Het tweede punt is "het strengste toelatingsregime voor asiel en het omvangrijkste pakket voor grip [...] ooit." Deze zin wordt afgebroken door de hand van Markuszower, maar het is aannemelijk dat er "voor grip op migratie" staat. Het derde punt gaat over woningbouw, infrastructuur en bereikbaarheid, en daaronder is nog het woord "zorg" te lezen.

De vier onderhandelende partijen willen "alle mensen in Nederland houvast en hoop" geven, valt te lezen in de inleidende woorden. "Niet alles is in één keer op te lossen, maar Nederland wacht op doorbraken", staat er verder. In de regels daarna worden bestaanszekerheid, wonen, asiel en migratie, de toekomst van boeren en vissers, de betrouwbaarheid van de overheid en politiek, rechtszekerheid, goed bestuur en veiligheid genoemd als belangrijke thema's in de ogen van de opstellers.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.