Vierde Israëlische militair overleden na raketaanval van Hamas

Nieuws
Een vierde Israëlische militair is overleden na een raketaanval van Hamas, meldt de Israëlische krijgsmacht. Van de tien gewonde militairen zouden er drie ernstig aan toe zijn. De aanval op de militairen vond plaats bij de grensovergang Kerem Shalom.
anp
maandag 6 mei 2024 om 11:34
Afbeelding
beeld anp

De militaire tak van Hamas zegt zondag raketten te hebben afgevuurd op een Israëlische legerbasis. De grenspost Kerem Shalom, vlak bij Rafah, is voorlopig gesloten voor de levering van humanitaire hulp voor Gaza. Volgens Israëlische informatie werden tien projectielen vanuit Rafah afgevuurd. Israël voerde daarna dodelijke luchtaanvallen uit op woningen in die stad. Daarbij zou de raketlanceerinstallatie zijn getroffen die voor de aanval was gebruikt, evenals nabijgelegen ‘militaire structuur’.

De aanval van Hamas heeft een impasse veroorzaakt in de onderhandelingen over een staakt-het-vuren, verklaart een bron tegen de Egyptische staatstelevisiezender Al Qahera News. De Egyptische bemiddelaars zouden de gesprekken intensiveren om de huidige escalatie tussen Israël en Hamas te beperken.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Ierse zakenman en rugbyspeler Tony O'Reilly overleden

De spraakmakende Ierse zakenman en rugbyspeler Tony O'Reilly is zaterdag op 88-jarige leeftijd overleden.

Afbeelding

Frankrijk voert grote operatie uit in Nieuw-Caledonië

Frankrijk heeft meer dan 600 zwaarbewapende politiemensen ingezet om in Nieuw-Caledonië controle te krijgen over de weg die de hoofdstad Noumea verbindt met het internationale vliegveld.

Afbeelding

Rusland bestookt Oekraïne met drones

Rusland heeft in de nacht van zaterdag op zondag volgens de Oekraïense strijdkrachten massale aanvallen met drones op Oekraïne uitgevoerd.

Afbeelding

Joost Klein voor het eerst sinds songfestival weer op het podium

Joost Klein staat zondag voor het eerst sinds alle gebeurtenissen tijdens het Eurovisie Songfestival in Zweden op het podium. De 26-jarige artiest beklimt op evenementenlocatie het Rutbeek in Enschede een van de podia van het meerdaagse Freshtival Weekend.

Afbeelding

Drie gewonden bij brand aan Hillevliet in Rotterdam

Bij een uitslaande brand in een woning aan de Hillevliet in Rotterdam zijn in de nacht van zaterdag op zondag drie personen gewond geraakt, waarvan één ernstig. Het gaat om twee personen die in het brandende pand waren en een brandweerman.

Afbeelding

Advocaat doet aangifte tegen Plasterk om valsheid in geschrifte

De Amsterdamse advocaat Henri Sarolea heeft afgelopen donderdag aangifte gedaan tegen Ronald Plasterk, die in beeld zou zijn om premier te worden. De advocaat bevestigt dat na berichtgeving van NRC.