Israël vertelt VS dat actie in Rafah nodig is na stuklopen deal

Nieuws
Het is volgens Israël tijd voor militaire actie in Rafah. De minister van Defensie Yoav Gallant heeft zijn Amerikaanse collega Lloyd Austin verteld dat een operatie nu nodig is, omdat Hamas zou weigeren om tot een deal te komen over een nieuw bestand.
anp
maandag 6 mei 2024 om 09:16
Afbeelding
beeld anp

De Israëliërs willen dat Hamas tijdens een tijdelijk staakt-het-vuren de overgebleven gijzelaars vrijlaat in ruil voor Palestijnse gevangenen. Maar Hamas wil alleen praten over een volledig einde aan de oorlog.

De Israëlische krijgsmacht roept maandag 100.000 burgers uit Rafah op om te evacueren vanwege een aanstaande ‘beperkte’ operatie. Getuigen zeggen tegen persbureau Reuters dat de eerste mensen uit het oosten van de stad zijn vertrokken na die aankondiging. De Verenigde Staten zijn tegen een grootschalige militaire operatie in Rafah, waar honderdduizenden Palestijnse vluchtelingen verblijven.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.