RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Rooijakkers Over De Vloer

Rico Verhoeven beleefde zwarte periode na scheiding: 'Voelt als verlies'

Art Rooijakkers en Rico Verhoeven Beeld © RTL

Art Rooijakkers (47) gaat wederom over de vloer bij bekende Nederlanders. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van 'Rooijakkers Over De Vloer' gaat hij langs bij kickbokser Rico Verhoeven (35). En die vertelt bijzonder openhartig over zijn scheiding.

"Dat is ook beter voor de kinderen uiteindelijk"

Zijn scheiding: iets waar Rico het maar zelden over heeft en ook niet graag over wíl hebben. In 2020 gingen hij en de moeder van zijn drie kinderen uit elkaar en dat heeft hem veel gedaan. 

Zijn grootste angst is te falen als vader en dat komt mede door zijn eigen jeugd. Rico groeide zelf op in een gebroken gezin. Zijn moeder was drank- en drugsverslaafd en kon niet voor hem zorgen, dus groeide hij op bij zijn vader. "Voor mij voelde het echt aan als iets wat ik zelf ook mee had gemaakt en wat ik mijn kinderen wilde besparen."

Rico Verhoeven emotioneel bij Art Rooijakkers: 'Mijn vader is er niet meer en hij vult die leegte op'

01:54
Rico
Lees ook:
Rico Verhoeven en vriendin zetten volgende stap in relatie: 'Ons droomproject'

De relatie tussen Rico en zijn ex-vrouw Jacky verliep niet meer goed en dus was het voor het gezin de beste beslissing om te scheiden. "Als het niet meer loopt, dan moet je eigenlijk allebei de juiste keuze maken." Daarbij was het belangrijk om ook vooral met de kinderen rekening te houden. "Dat is ook beter voor de kinderen uiteindelijk."

Ondanks dat Rico zijn kinderen een gebroken gezin wilde besparen, is dat hem niet gelukt en dat was voor hem een zwarte periode. "Het voelt gewoon als een verlies", zo omschrijft hij. Volgens Rico hadden zijn kinderen het gevoel dat ze moesten kiezen tussen hun vader of moeder, maar dat was absoluut niet het geval. "Zij moeten ineens een nieuwe dynamiek zien te vinden hoe ze dat kunnen balanceren." De impact op de kinderen vindt hij 'het vervelendste van allemaal'. 

Kickbokser
Lees ook:
Kickbokser Rico Verhoeven wint in finale Glory Grand Prix van Levi Rigters

Rico is dan ook heel trots op zijn kinderen voor hoe ze zijn omgegaan met deze 'lastige' situatie. "Gelukkig hebben ze een manier voor zichzelf gevonden om ermee om te gaan en ik ben supertrots op ze hoe ze dat hebben gedaan." Na de scheiding ontmoette Rico zijn nieuwe vriendin Naomy. Inmiddels zijn de twee al drie jaar gelukkig samen en hebben ze zelfs al voorzichtige trouwplannen. "Trouwen zou zeker leuk zijn."

Rooijakkers Over De Vloer zie je elke zondag om 21.00 uur bij RTL 4.