Qantas betaalt 61 miljoen boete voor schandaal om

Nieuws
De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas heeft ingestemd met het betalen van een boete van 100 miljoen Australische dollar, zo’n 61 miljoen euro, ter schikking van een rechtszaak waarin de maatschappij werd beschuldigd van het illegaal verkopen van duizenden tickets voor vluchten die al geannuleerd waren. In het schandaal over de ‘spookvluchten’ zou Qantas hebben toegegeven dat ‘het consumenten heeft misleid’ door de stoelen op de tienduizenden vluchten te blijven adverteren.
anp
maandag 6 mei 2024 om 03:34
Afbeelding
beeld anp

Reizigers die hiervan de dupe werden krijgen bovendien voor een binnenlands gekochte vlucht 138 euro terug. En internationale reizigers krijgen 277 euro ter compensatie voor hun onbruikbare ticket, schrijft het Australische ABC News. Geschat wordt dat het de luchtvaartmaatschappij in totaal ruim 12 miljoen euro gaat kosten om alle 86.000 getroffen reizigers te compenseren. Dat bedrag komt nog bovenop de boete van 61 miljoen euro.

Qantas zei dat reizigers in sommige gevallen op vluchten werden geboekt die al ‘twee of meer’ dagen eerder waren geannuleerd. ‘We weten dat veel van onze klanten getroffen zijn door het feit dat we annuleringen niet op tijd hebben gemeld en dat spijt ons oprecht’, aldus Qantas-directeur Vanessa Hudson in een verklaring.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Drie gewonden bij brand aan Hillevliet in Rotterdam

Bij een uitslaande brand in een woning aan de Hillevliet in Rotterdam zijn in de nacht van zaterdag op zondag drie personen gewond geraakt, waarvan één ernstig. Het gaat om twee personen die in het brandende pand waren en een brandweerman.

Afbeelding

Advocaat doet aangifte tegen Plasterk om valsheid in geschrifte

De Amsterdamse advocaat Henri Sarolea heeft afgelopen donderdag aangifte gedaan tegen Ronald Plasterk, die in beeld zou zijn om premier te worden. De advocaat bevestigt dat na berichtgeving van NRC.

Afbeelding

7 gewonden na val uit open bus in Drentse Borger

Zeven personen zijn zaterdagavond gewond geraakt nadat ze uit een open bus vielen in het Drentse Borger. Volgens het Dagblad van het Noorden gaat het om spelers van het eerste elftal van de lokale voetbalclub die een kampioenschap vierden met een rondrit.

Afbeelding

Gantz dreigt noodkabinet Israël te verlaten zonder plan voor Gaza

De Israëlische minister Benny Gantz, die deel uitmaakt van het oorlogskabinet, wil dat premier Benjamin Netanyahu met een plan komt over het bestuur van Gaza na de oorlog. Als Netanyahu dit niet doet, dreigt Gantz zijn centrumpartij terug te trekken uit de noodregering.

Afbeelding

Concert Jerusalem Quartet goed verlopen, kleine demonstratie buiten

Het optreden van het Jerusalem Quartet in het Concertgebouw in Amsterdam is zaterdagavond zonder wanklank verlopen. Voor aanvang was er een demonstratie buiten bij het gebouw.

Afbeelding

Protest rond optreden Jerusalem Quartet in Concertgebouw

Enkele tientallen mensen protesteren zaterdagavond buiten het Concertgebouw in Amsterdam rondom een optreden van het Jerusalem Quartet, ziet een ANP-fotograaf. Ook is er veel politie aanwezig. De demonstranten roepen leuzen.