Een bewoner in een verzorgingshuis.
Volledig scherm
Een bewoner in een verzorgingshuis. © ANP

Dringend behoefte aan meer ouderenwoningen: ‘Dreigt ook een probleem van de zorg te worden’

De tegenvallende bouwproductie kan met name ouderen lelijk opbreken. Er worden zo weinig nieuwe seniorenwoningen gebouwd dat ongelukken binnenshuis op de loer liggen.

43 reacties

  • Baardwijk

    1 week geleden
    Baardwijk Het wordt rampzalig geloof me. De zogeheten mooie seniorcomplexen xijn onbetaal en onder de 1000 euro kun je niets huren Vergeet niet dat ouderen geen pensioen hebben gebaseerd op de salarissen van nu.Dat scheelt nogwel wat.Ook hulp is een verdienmodel aan het worden.Er zijn zogenaamde mensen die zich aanbieden voor een luisterend oor en advies hoe weer de zin van het leven in te zien Kosten:85 euro per uur.Komt vanuit het hart wordt er geschreven.Dure folders dus ja...euthenasie graag
  • Nellie Bruggeman

    2 weken geleden
    Er mag hier niets..Je mag niet bouwen op je eigen land, je mag je huis niet splitsen , je mag alsv65 plussen niet samenwonen zonder strafkorting, een zorgwoning moet gelijk weg (kapitaalvernietiging) . Nederland gaat kapot aan regels. Gister nog iemand die van de gemeente mocht splitsen maar van de provincie niet???
  • Rene Boon

    2 weken geleden
    misschien zijn bejaardentehuizen een idee? 😆
  • Julia van Damme

    2 weken geleden
    @Leo Haas: Ben ik allergisch voor. 😱
  • Leo Haas

    2 weken geleden
    "...geclusterde woningen met gemeenschappelijke ruimtes..." Oh, een bejaardenhuis, dus!
  1. Omstanders hinderen hulpverleners bij onwelwording, agenten gebruiken geweld om menigte weg te drijven
    met video
    62

    Omstanders hinderen hulpverle­ners bij onwelwor­ding, agenten gebruiken geweld om menigte weg te drijven

    Hulpverleners zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag gehinderd bij een onwelwording in de buurt van station Den Haag Centraal. De politie rukte groots uit: in korte tijd stond het centrum vol met politieauto's en hondengeleiders. Agenten hebben een charge uitgevoerd en wapenstokken ingezet om de menigte te verdrijven. ,,Mensen beseffen niet wat ze hiermee doen”, zegt Ramon Meijerink, hoofdbestuurder van politievakbond ACP.
    Den Haag