Direct naar artikelinhoud
Ik zou blind voor Kieran McKenna gaan
Spaan geeft punten

Ik zou blind voor Kieran McKenna gaan

Een 9 voor Kieran McKenna

Blind zou ik voor McKenna gaan als ik Ajax was. Kampioen met Spurs O18, assistent van Solskjaer en Mourinho bij Manchester United, liefhebber van het Ajax van Ten Hag. Hij kwam in december 2021 naar Ipswich Town, waar hij elfde werd in de tweede divisie. Het jaar erop werd hij tweede, met promotie tot gevolg.

Dit seizoen eindigde hij weer tweede en klom onstuitbaar naar de Premier League. Hij verloor zes wedstrijden, maar kampioen Leicester City tien. Niet één trainer in Europa kan op dergelijke successen bogen. Elke trainingsvorm werd vastgelegd door een drone, opdat de spelers onmiddellijk na de oefening konden kijken wat ze fout deden. Hij kreeg veel doelpunten tegen, 57, een specialiteit van het huis waar niemand in Amsterdam van zal opkijken. Farioli mag ook trouwens, een excentriekeling ooit ingehuurd door De Zerbi op grond van een blog.

Sportjournalist Henk Spaan recenseert voor Het Parool dagelijks spelers, coaches en andere personen in de sportwereld in de rubriek Spaan geeft punten. Reageren? h.spaan@parool.nl

Luister onze Ajaxpodcast Branie

Video wordt geladen...