Jetro Willem maakt zich zorgen na de blamage van Heracles tegen RKC, Spits David Min is blij met zijn hattrick na het duel in Almelo en Excelsior-doelman Stijn van Gassel.
Volledig scherm
Jetro Willem maakt zich zorgen na de blamage van Heracles tegen RKC, Spits David Min is blij met zijn hattrick na het duel in Almelo en Excelsior-doelman Stijn van Gassel. © ANP / Pro Shots / Marcel van Dorst / Pro Shots / Erik Pasman

Nacompetitiestress in eredivisie: dreun voor Excelsior, Heracles vreest Wormuth-scenario na vernedering RKC

De degradanten uit de eredivisie zijn bekend: Vitesse zal door de puntenaftrek (-18) de allerslechtste eredivisionist ooit worden en door het verlies tegen Ajax (1-4) speelt ook FC Volendam na de zomer in de Keuken Kampioen Divisie. Maar wie gaat de nacompetitie in: Excelsior, RKC of toch Heracles? De ploeg uit Waalwijk vernederde de club uit Almelo (0-5), waardoor bij Heracles wordt gevreesd voor het Frank Wormuth-scenario. Excelsior blijft nummer 16 na de nederlaag van maandagavond tegen NEC.

  1. Drama voor FC Dordrecht: FC Emmen na goal in slotfase verrassend naar halve finales play-offs

    Drama voor FC Dordrecht: FC Emmen na goal in slotfase verrassend naar halve finales play-offs

    FC Emmen mag nog steeds dromen van een snelle terugkeer naar de eredivisie. De Drentse degradant van vorig seizoen, die uit schier kansloze positie op de valreep toch nog plaatsing voor de play-offs afdwong, schakelde KKD-revelatie FC Dordrecht - dat veertien duels op rij ongeslagen was - uit. Na de 2-2 van vier dagen eerder volstond een late treffer van Vicente Besuijen (0-1) en was plaatsing voor een tweeluik met NAC Breda een feit.
    Dordrecht, Emmen