Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

Ongeslagen Leverkusen wint ruim bij Frankfurt, Frimpong scoort

De Duitse kampioen Bayer Leverkusen is ook in zijn 48e officiële duel van het seizoen ongeslagen gebleven. De ploeg van trainer Xabi Alonso overtuigde in het uitduel met nummer 6 Eintracht Frankfurt: 1-5. Oranje-international Jeremie Frimpong maakte in de 77e minuut, vijf minuten na zijn invalbeurt, de 1-4.

Middenvelder Granit Xhaka en aanvaller Patrik Schick scoorden in de eerste helft voor Leverkusen, de Fransman Hugo Ekitike deed tussendoor iets terug. Exequiel Palacios, Frimpong en Victor Boniface brachten na de rust hun naam nog op het scorebord.

Leverkusen verzekerde zich vorige maand al van de landstitel, de eerste in de clubhistorie. Donderdag verdedigt de club thuis in de halve finale van de Europa League tegen AS Roma een 2-0-zege uit het heenduel. Op 25 mei volgt de Duitse bekerfinale tegen Kaiserslautern.