Nadat ze haar dochter Zoë verliest door xtc-gebruik, strijd Liesbeth van Schie nu voor een veiliger clubklimaat: ‘Zoë’s dood mag niet voor niets zijn geweest’. Rechts Zoë.
Volledig scherm
PREMIUM
Nadat ze haar dochter Zoë verliest door xtc-gebruik, strijd Liesbeth van Schie nu voor een veiliger clubklimaat: ‘Zoë’s dood mag niet voor niets zijn geweest’. Rechts Zoë. © Jan de Groen

Als Liesbeth nog in vliegtuig zit vanuit Spanje, overlijdt haar dochter (18) na xtc-gebruik: ‘Ik was te laat’

interviewTwee xtc-pillen voor 8 euro, gekocht van een klasgenoot, werden de 18-jarige Zoë Knubben fataal. Twaalf uur nadat ze de partydrugs inneemt, op een feest in de Rotterdamse Maassilo, is haar oververhitte lichaam op en sterft ze in het ziekenhuis. Moeder Liesbeth van Schie, Maassilo-manager Lisanne de Groot en vriendin Pipa van Beek waarschuwen jongeren én ouders nu voor de gevaren van xtc-gebruik: ,,Denk niet: dat doet mijn kind niet.”

  1. Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel
    PREMIUM
    141

    Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel

    Een paar lekkere dagen, en het aantal muggen lijkt meteen toe te nemen. Op Muggenradar wordt er ‘heel veel overlast’ gemeld. Niks irritanter dan die zoemende insecten in je slaapkamer, om nog maar niet te spreken over de jeuk na een beet. Voor wie rustig wil slapen, zijn talloze middelen op de markt. Maar welke zorgen nou écht voor een mugvrije nachtrust? ,,Onze lichaamsgeur is een soort kruimelspoor dat de mug volgt om ons te vinden.”
  2. OM gebruikte vertrouwelijke communicatie om verdachte op te sporen, Hof tikt officier op de vingers
    PREMIUM

    OM gebruikte vertrouwe­lij­ke communica­tie om verdachte op te sporen, Hof tikt officier op de vingers

    Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vertrouwelijke communicatie tussen een verdachte en zijn advocaat gebruikt om een verdachte in een onderzoek naar drugshandel te identificeren. Het Gerechtshof in Den Haag noemt het gebruik ‘een inschattingsfout’, maar stelt dat de fout uiteindelijk niet groot genoeg is om strafvermindering op te leggen aan de verdachte. De officier van justitie krijgt van het Hof een tik op de vingers.