RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

Van 't Schip grapt na zege bij FC Volendam over 'Kroes-effect'

Ajax-trainer John van 't Schip noemde de 4-1-zege bij het nu gedegradeerde FC Volendam "belangrijk" in de strijd om plek vijf, die aan het eind van het seizoen een direct ticket voor de voorronde van de Europa League oplevert. Van 't Schip grapte zelfs over een "Kroes-effect", nu de club het eerste duel won, sinds de terugkeer van de geschorste Alex Kroes als technisch directeur.

"Kun je nagaan, we pakken gelijk 3 punten", lachte de na dit seizoen vertrekkende trainer voor de camera van ESPN. "Nee, zo kun je het niet noemen", vervolgde hij serieuzer. "Het is een heel onrustig jaar geweest en dat is het nog steeds. Het is belangrijk voor volgend seizoen dat het weer goed wordt neergezet. Dan kan Ajax in de aanval op in ieder geval de top 3 en hopelijk meer."

Van 't Schip blijft ook volgend seizoen actief bij de club, maar weet nog niet precies wat hij gaat doen. "Het wordt iets anders dan aanvankelijk de bedoeling was, maar daar komen we wel uit", zei hij over de lopende gesprekken met Kroes.

Bron: ANP