RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

Chelsea klopt West Ham met 5-0 en houdt zicht op Europees voetbal

Chelsea heeft dankzij een 5-0-zege in de Londense derby tegen concurrent West Ham United de hoop op Europees voetbal volgend seizoen levend gehouden. De achterstand van de ploeg van trainer Mauricio Pochettino op nummer 6 Newcastle United, die nu virtueel de voorrondes van de Conference League ingaat, is drie duels voor het einde 2 punten.

Aanvaller Nicolas Jackson uit Senegal scoorde in de tweede helft twee keer voor Chelsea. Oud-PSV'er Noni Madueke gaf bij een van die doelpunten de assist en scoorde zelf met het hoofd. De eerste twee treffers kwamen van Cole Palmer en Conor Gallagher. Het wisselvallige Chelsea won midweeks ook al met 2-0 van stadgenoot Tottenham Hotspur, maar verloor ruim een week daarvoor van koploper Arsenal (5-0).

Nummer 4 Aston Villa verzuimde juist een grote stap te zetten naar Champions League-voetbal volgend seizoen. Het uitduel met Brighton & Hove Albion werd met 1-0 verloren. Het als vijfde geklasseerde Tottenham kan met een zege op Liverpool vanaf 17.30 uur op 4 punten komen, en heeft dan ook nog een duel te goed.

Bron: ANP