RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Na twee seizoenen terug

FC Volendam verliest van Ajax en degradeert naar eerste divisie

FC Volendam doet een stapje terug. Beeld © ANP

FC Volendam is officieel gedegradeerd naar de Keuken Kampioen Divisie. Thuis tegen Ajax had de ploeg moeten winnen om nog te kunnen strijden voor lijfsbehoud, maar het werd 1-4.

FC Volendam bungelde al het hele seizoen onderaan en had behalve de sportieve malaise ook te maken met een bestuurscrisis. 

Vorig jaar redde de club het net nog in de eredivisie maar dit seizoen zat het er niet in. De club heeft het minste aantal punten in de eredivisie maar omdat Vitesse 18 punten in mindering kreeg, staat de ploeg niet laatste. Volendam promoveerde twee seizoenen geleden naar de eredivisie.

Ajax te sterk

Tegen Ajax kwam FC Volendam flink tekort. Halverwege de eerste helft maakte Ajax 0-1 door Kenneth Taylor. In de tweede helft was Volendam nog dichtbij de gelijkmaker, maar Darius Johnson schoot tegen de paal. Daarna ging het hard en zetten Chuba Akpom, Brian Brobbey en opnieuw Taylor de stand op 0-4. Benaissa Benamar redde de eer voor Volendam (1-4).

Ajax doet met de zege goede zaken in de strijd om directe plaatsing voor Europees voetbal. De Amsterdammers, die een dramatisch seizoen beleven, kunnen met de vijfde plaats waar ze nu op staan de playoffs ontlopen. Ze staan drie punten voor op FC Utrecht en vijf op NEC dat morgen nog speelt.

PSV
Lees ook:
PSV landskampioen na thuisoverwinning (4-2) op Sparta Rotterdam