Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

FC Utrecht houdt dankzij 1-0-zege op Vitesse zicht op plek vijf

FC Utrecht houdt dankzij een minimale thuiszege op Vitesse nog kans om zich direct te plaatsen voor Europees voetbal. De Deen Victor Jensen bezorgde de ploeg van trainer Ron Jans amper twee minuten na zijn invalbeurt de overwinning (1-0). Daardoor blijft de achterstand op concurrent Ajax, de huidige nummer 5, twee duels voor het einde 3 punten.

Vitesse kan de laatste wedstrijden van het seizoen vrijuit voetballen, wetend dat het al is gedegradeerd na een aftrek van 18 punten. Wel dreigt nog altijd een faillissement voor de club uit Arnhem, die binnen twee weken de licentiecommissie van de KNVB moet overtuigen dat het alsnog gezond is om volgend seizoen uit te mogen komen in de Keuken Kampioen Divisie.

De ploeg van interim-trainer Edward Sturing deed in de eerste helft in Utrecht niet onder voor de thuisploeg. Vitesse-middenvelder Paxten Aaronson kreeg de grootste - en een eigenlijk niet te missen - kans op de openingstreffer, maar op enkele meters van het doel schoot de Amerikaan op doelman Vasilis Barkas.

Utrecht kwam beter uit de kleedkamers en scoorde in de 48e minuut via een verrassend afstandsschot van Jensen. De bal in de korte hoek leek niet onhoudbaar voor keeper Eloy Room.