RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Europapa op z'n dak

Wie zijn dit jaar de presentatoren van het Eurovisiesongfestival?

Petra Mede en Malin Åkerman Beeld © ANP

Nog een paar dagen tot het 68e Eurovisiesongfestival losbarst in Mälmo. Niet alleen de deelnemers zijn druk bezig met de voorbereidingen, maar ook de presentatoren. De presentatie ligt dit jaar in de handen van de Zweedse presentatoren Petra Mede en Malin Åkerman. Waar kunnen we hen van kennen?

Petra Mede 

De 54-jarige Petra is in Zweden niet alleen bekend als presentatrice, maar is daarnaast ook actrice én comédienne. In 2009 won ze zelfs de titel van 'beste comédienne in Zweden'.

Ook op het toneel van het songfestival is Petra geen onbekende. In 2013 en 2016 was ze namelijk ook al verantwoordelijk voor de presentatie van het liedjesfestijn. In 2013 deed ze dit alleen en in 2016 presenteerde ze samen met Måns Zelmerlöw. Måns won het jaar daarvoor de zangwedstrijd. 

Nikkie
Lees ook:
Nikkie de Jager geeft Nederlandse songfestivalpunten

Malin Åkerman

De 45-jarige Malin Åkerman is een Zweeds-Amerikaans model. Hoewel ze is geboren in Stockholm is Canada haar thuisbasis. Daar groeide ze op en kwam haar carrière als model tot z'n bloei. Op haar zeventiende won ze een modellenwedstrijd. Hierdoor verscheen Malin in verschillende reclamespotjes én begon ze met acteren. 

Het was echter pas in 2005 dat het grote publiek kennismaakte met het model. Toen scoorde ze een rol in de serie The Comeback met Lisa Kudrow. In totaal is Malin al in zo'n 50 films verschenen, waaronder The Proposal en The Heartbreak Kid

Presenteren heeft ze nog niet eerder gedaan. Het Eurovisiesongfestival zal dus haar eerste keer zijn.

Nu
Lees ook:
Nu begint het écht voor Joost Klein: eerste songfestivalrepetitie in Malmö

Petra en Malin zullen zowel de beide halve finales als de finale samen presenteren. De halve finales zullen op dinsdag 7 en donderdag 9 mei plaatsvinden in het Zweedse Mälmo. De finale barst op zaterdag 11 mei los.

Intussen maakt Joost Klein zich klaar voor de halve finale van donderdag 9 mei. Hij is deze avond als zestiende aan de beurt:

Joost Klein vreest dat repetitiebeelden z'n songfestivaloptreden gaan 'verpesten'

00:46