Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

Club Brugge boekt zesde overwinning op rij in play-offs België

Club Brugge heeft de zesde overwinning op rij geboekt in de play-offs om de titel in de hoogste klasse van het Belgische voetbal. De ploeg won de uitwedstrijd tegen regerend kampioen Antwerp van trainer Mark van Bommel met 2-1. Club heeft nu 3 punten voorsprong op Anderlecht, dat later op zondag op bezoek gaat bij Union.

Club Brugge kwam kort na rust op voorsprong. Het was een ongelukkige tegentreffer voor de thuisploeg. Een voorzet van Maxim de Cuyper belandde via het been van Antwerp-aanvoerder Toby Alderweireld in het doel.

Nadat Gyrano Kerk - ingevallen voor Jurgen Ekkelenkamp - zijn voorzet niet zag worden omgezet in een doelpunt, viel aan de andere kant de 0-2. De Deen Andreas Skov Olsen kapte verdediger Soumaïla Coulibaly uit en schoot raak in de linkerhoek.

Hele wedstrijd

Een strafschop bracht Antwerp in de 67e minuut weer in de wedstrijd. Een overtreding van Joel Ordóñez op Michel Ange Balikwisha ging eraan vooraf. Ange Balikwisha passeerde Club-doelman Simon Mignolet vanaf de stip: 1-2.

Owen Wijndal speelde bij Antwerp de hele wedstrijd, Vincent Janssen bleef na de pauze in de kleedkamer achter. Bij Brugge moest Bjorn Meijer al kort voor rust met een blessure naar de kant.