RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Groot, groter, grootst

Linda Wagenmakers blikt terug op 'spectaculaire' songfestivaljurk

Dé songfestivaljurk van Linda Wagenmakers Beeld © ANP

Het Eurovisiesongfestival staat voor de deur en dat roept bij voormalig deelneemster Linda Wagenmakers (48) herinneringen op. Linda deed in 2000 mee vanuit Stockholm en behaalde met veertig punten de dertiende positie. Linda's optreden bleef nog lang in ieders geheugen hangen, vooral vanwege haar opvallende jurk. Dat vertelt ze in een interview met 'Libelle'.

"Ik wilde dat iedereen in Europa zich aan het einde van de avond mijn nummer nog zou herinneren"

Nederland besloot in 2000 flink uit te pakken om internationaal indruk te maken. "Het was meteen duidelijk dat ik geen kleine act wilde, ik wilde er volledig voor gaan. Daarom vroeg ik modeontwerper Jan Aarntzen om het ontwerp van de jurk. Jan denkt altijd groots." Hij ontwierp een enorme zwart-witte jurk waar tijdens de act - als verrassing - meerdere dansers onder vandaan kwamen. Ook maakte hij een replica 'in de kleuren van de Nederlandse vlag'. Die kon ze dragen als Nederland zou winnen. "Hij maakte er zelfs een gouden onderjurk voor."

Linda
Lees ook:
Linda Wagenmakers zingt songfestivalhits in theater

Zo'n adembenemende jurk mocht wat kosten. "Het kostte veel geld, maar was enorm spectaculair, precies wat ik zocht. Ik wilde dat iedereen in Europa zich aan het einde van de avond mijn nummer nog zou herinneren. Dat is aardig gelukt met die jurk!" 

Linda
Lees ook:
Linda Wagenmakers in Vijftig tinten-parodie

Binnenkort zien we Joost Klein schitteren op het podium in Malmö. Hij verloor dinsdag zijn derde plek aan Italië en staat door de stijging van Oekraïne nu op de vijfde plaats. 'Europapa' heeft volgens de bookmakers nu nog maar 8 procent kans om het songfestival te winnen.

Joost Klein vreest dat repetitiebeelden z'n songfestivaloptreden gaan 'verpesten'

00:46