RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
'Sinistere daad'

Man in Noord-Ierland met spijkers aan hek genageld

Foto ter illustratie. Beeld © Editorial / Alamy Limited

Een man is in het Noord-Ierse Bushmills aan een hek genageld. De twintiger had een spijker door elke hand, berichten plaatselijke media. De politie spreekt van een 'sinistere aanval'.

De gewonde man is vandaag aangetroffen en daarna overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn verwondingen zijn niet levensbedreigend. Het is nog onduidelijk waarom het slachtoffer zo is toegetakeld.

De krant Belfast Telegraph schrijft dat op een parkeerplaats in Bushmills ook twee voertuigen in brand stonden, waaronder een busje van het gewonde slachtoffer. Ook graffiti in de omgeving lijkt verband te houden met de aanval.

Op zoek naar beelden

De politie zegt dat het incident plaatsvond in een woongebied en hoopt dat mensen bruikbare beelden hebben opgenomen, bijvoorbeeld met een dashcam in hun auto. "We leven in een democratische samenleving en daarin is geen rechtvaardiging voor zoiets", zei een politieagent.

Pijpbommen
Lees ook:
Pijpbommen gevonden in Noord-Ierland kort voor bezoek Biden

Meedoen aan het RTL Nieuwspanel?

Van kabinet tot koningshuis, van geld tot gezondheid: in het RTL Nieuwspanel kun jij meepraten over welke kant Nederland op moet. Laat je stem horen! Aanmelden kan hier. 

Bron: RTL Nieuws