Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

PSV landskampioen na thuisoverwinning (4-2) op Sparta Rotterdam

PSV is kampioen van de Eredivisie. De Eindhovenaren wonnen voor eigen publiek met 4-2 van Sparta Rotterdam en zijn daardoor niet meer te achterhalen door uittredend kampioen Feyenoord.

Sparta kwam al in de achtste minuut op voorsprong. De Braziliaanse middenvelder Metinho schoot raak: 0-1.

PSV maakte vrij snel gelijk. Jerdy Schouten scoorde, via verdediger Saïd Bakari, uit een hoekschop. Johan Bakayoko bracht PSV in de 27e minuut aan de leiding, maar Sparta deed vrijwel direct daarna weer wat terug. Een schot van Koki Saito werd door PSV-verdediger Olivier Boscagli verlengd (2-2).

25e landstitel

Boscagli herstelde zich na rust van zijn eigen doelpunt. De Franse verdediger maakte, na een slimme vrije trap van Joey Veerman, halverwege de tweede helft de 3-2. Verdediger Jordan Teze bepaalde de eindstand.

Het is voor PSV de 25e landstitel en de eerste sinds 2018.