Het liefst geef je je geld nu uit aan reizen, uiteten gaan en de nieuwste gadgets, maar het is slim om ook geld opzij te zetten voor later.
Volledig scherm
PREMIUM
Het liefst geef je je geld nu uit aan reizen, uiteten gaan en de nieuwste gadgets, maar het is slim om ook geld opzij te zetten voor later. © Getty Images

Waarom je ook moet sparen voor ná je overlijden: ‘Woonlasten moeten doorbetaald kunnen worden’

Je bent jong en je wilt wat. Het liefst houd je nu genoeg geld over voor reizen, uit eten gaan en bijvoorbeeld nieuwe gadgets. Maar vergeet niet dat het slim is om ook alvast een buffer voor later te regelen, voor als je met pensioen gaat en - minder gezellig - voor na je overlijden. Verzekeringsexperts Michel Ypma en Ernst Siegert loodsen je door de mogelijkheden.

19 reacties

  • Ronald van den Bosch

    2 weken geleden
    @Marc van der Wee, als de partij waarmee de overeenkomst is afgesloten komt te overlijden dan is de overeenkomst van rechtswege ontbonden. De verhuurder heeft het dan voor het zeggen en zal de woning z.s.m. leeg willen hebben. In de regel is dat 'aan het einde van de maand' zolang de periode tot het einde van de huurmaand 'billijk' is. 'Billijk' is een nogal breed begrip, maar 5 dagen is niet billijk.
  • Piet Hein

    2 weken geleden
    @l. Koenraad ga eens na bij de verzekeraar voor een niet rokers verklaring, vaak kan je als je 2 jaar totaal niet hebt gerook met zo’n verklaring naar een lagere premie
  • Marc van der Wee

    2 weken geleden
    Ronald, is het niet zo dat wanneer de nabestaanden aangeven de huurwoning voor een (paar) maand(en) extra aan te willen houden om meer tijd te hebben om die leeg te maken en men betaalt die huur gewoon, de verhuurder daar -meestal mee akkoord gaat? Immers, de huur wordt gewoon betaald...
  • pieter Jonker

    2 weken geleden
    Wij proberen gewoon alles op te maken en dan veel schuld te hebben. Kinderen zijn er niet en andere erfgenamen weten dat ze niets moeten aanvaarden.
  • Baardwijk

    2 weken geleden
    Baardwijk Als je niets hebt krijg je gewoon alles Je krijgt hooguit geen toetje in het verpleeghuis maar je hoeft je wordt ook niet kaal geplukt van je zuur gespaarde centjes. Dat is Nederland Sociaal en A.sociaal!
  1. Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel
    PREMIUM
    141

    Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel

    Een paar lekkere dagen, en het aantal muggen lijkt meteen toe te nemen. Op Muggenradar wordt er ‘heel veel overlast’ gemeld. Niks irritanter dan die zoemende insecten in je slaapkamer, om nog maar niet te spreken over de jeuk na een beet. Voor wie rustig wil slapen, zijn talloze middelen op de markt. Maar welke zorgen nou écht voor een mugvrije nachtrust? ,,Onze lichaamsgeur is een soort kruimelspoor dat de mug volgt om ons te vinden.”