Rechts: diëtist Michaël Sels.
Volledig scherm
PREMIUM
Rechts: diëtist Michaël Sels. © Getty Images / Bram Debaenst

Welke drank is het gezondst bij je ontbijt? ‘Dit drinken op lege maag versnelt je stofwisseling’

De ene zweert ’s ochtends bij een kopje koffie, de andere gaat standaard voor matcha thee op de nuchtere maag. Maar welke drank helpt je stofwisseling het beste op gang? En waar haal je de meeste energie uit? Diëtist Michaël Sels zet 6 populaire dranken op een rijtje en bespreekt waar je de beste voordelen uit haalt bij het ontbijt.

  1. Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel
    PREMIUM
    141

    Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel

    Een paar lekkere dagen, en het aantal muggen lijkt meteen toe te nemen. Op Muggenradar wordt er ‘heel veel overlast’ gemeld. Niks irritanter dan die zoemende insecten in je slaapkamer, om nog maar niet te spreken over de jeuk na een beet. Voor wie rustig wil slapen, zijn talloze middelen op de markt. Maar welke zorgen nou écht voor een mugvrije nachtrust? ,,Onze lichaamsgeur is een soort kruimelspoor dat de mug volgt om ons te vinden.”
  2. Water drinken helpt om gewicht te verliezen, klopt dat of is het een fabel?
    PREMIUM

    Water drinken helpt om gewicht te verliezen, klopt dat of is het een fabel?

    Water drinken is een levensbehoefte. Genoeg schoon drinkwater hebben is dus een zegen. Maar hoeveel liter moet je precies binnenkrijgen per dag? En is bruiswater net zo gezond als water zonder koolzuur? Op Wereldwaterdag zetten we zeven feiten en fabels op een rij. Maartje Boot van het Voedingscentrum: ,,Via urine verlies je dagelijks gemiddeld 1400 milliliter en we zweten dagelijks gemiddeld 500 milliliter vocht uit. Dat verlies moet dus gecompenseerd worden.”