Femke Bol, op de achtergrond Lieke Klaver.
Volledig scherm
Femke Bol, op de achtergrond Lieke Klaver. © Getty Images

Olympische tickets binnen voor twee estafetteteams, herkansing wacht voor overige drie ploegen

Twee van de vijf Nederlandse estafetteploegen zijn er de komende zomer in elk geval bij op de Olympische Spelen in Parijs. De gemengde estafetteploeg en de 4x100 meter-vrouwenploeg pakten in de nacht van zaterdag op zondag een olympisch ticket bij het WK op de Bahama's. De 4x400 meter-vrouwen en beide mannenteams (4x100 én 4x400) krijgen in de nacht van zondag op maandag een herkansing.

  1. Macron treedt met China in overleg over ‘staakt-het-vuren in Gaza en Oekraïne’ tijdens Olympische Spelen

    Macron treedt met China in overleg over ‘staakt-het-vu­ren in Gaza en Oekraïne’ tijdens Olympische Spelen

    Bij een ernstige terreurdreiging bestaat de mogelijkheid dat de geplande botenparade in de rivier de Seine bij de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs niet doorgaat. Dat zei de Franse president Emmanuel Macron in een interview met televisiezenders. De ceremonie zou in dat geval kunnen worden verplaatst naar het Trocadéro bij de Eiffeltoren of zelfs naar het Stade de France. Macron gaat bovendien proberen een staakt-het-vuren in Oekraïne en Gaza te bewerkstelligen.
  2. Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel
    PREMIUM
    141

    Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel

    Een paar lekkere dagen, en het aantal muggen lijkt meteen toe te nemen. Op Muggenradar wordt er ‘heel veel overlast’ gemeld. Niks irritanter dan die zoemende insecten in je slaapkamer, om nog maar niet te spreken over de jeuk na een beet. Voor wie rustig wil slapen, zijn talloze middelen op de markt. Maar welke zorgen nou écht voor een mugvrije nachtrust? ,,Onze lichaamsgeur is een soort kruimelspoor dat de mug volgt om ons te vinden.”