Lilian Gonçalves-Ho Kang You
Volledig scherm
PREMIUM
Lilian Gonçalves-Ho Kang You © Annabel Oosteweeghel

Lilian Gonçalves-Ho Kang You: ‘Suriname heeft geen verdrietige link met de oorlog, de oorlog was ver weg’

5 mei-lezingVoor de Surinaamse juriste en mensenrechtenactiviste Lilian Gonçalves-Ho Kang You (77) kent de vrijheid vele gedaanten. De Tweede Wereldoorlog maakte ze niet mee, maar wel leven met angst en onderdrukking tijdens een dictatuur. Die thema’s komen samen in haar 5 mei-lezing.

5 reacties

  • A. Van Iersel

    2 weken geleden
    @Rabi Gangadin, chapeau, zeer goed en politiek correct beschreven. Geheel met U eens.
  • Will Francois

    2 weken geleden
    Heb het gezien en vond het een geweldige voordracht. v.w.b. het bovenstaande artikel vind ik het belachelijk dat Bouterse zijn proces in vrijheid mocht afwachten. Het was te verwachten dat hij, na zijn uiteindelijke veroordeling, onder zou duiken om zo zijn terechte straf te ontlopen.
  • Rabin gangadin

    2 weken geleden
    Los van de genereuze en buitengewoon waardevolle inzet en ijver van deze voortreffelijke mevrouw, moet hierbij worden gekanttekend dat de meeste verkeerde inzet van Suriname zelf is geweest om de vrijheid op te zoeken. Daar waar er straatrumoer is, vind je Surinamers en daar waar er gestreefd wordt naar orde en vooruitgang, ontbreekt er elk spoor van een Surinamer. Eerst de impulsieve onafhankelijkheid, een van mentale regressie getuigende militaire machtsovername etc.
  • Jo Nitzsche

    2 weken geleden
    Wat een geweldige, moedige, positive vrouw!
  • jer kareem

    2 weken geleden
    ik weet wel dat alles Surinamers destijds geld inzamelde voor de hongersnood hier in Holland,dat zag ik in een filmpje uit de jaren 40/45