RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Villa's in Thailand

Franse miljonair laat huishoudster volledige erfenis na

De 49-jarige Nutwalai Phupongta is in een klap multimiljonair. Beeld © Screenshot Thai Television

De Thaise Nutwalai Phupongta is in een klap multimiljonair. De 49-jarige vrouw werkte jarenlang als huishoudster op het Thaise eiland Koh Samui voor de Franse Catherine Delacote. Toen zij deze week overleed, bleek de volledige erfenis van Delacote naar haar huishoudster te gaan.

Delacote verhuisde in 2012 met haar toenmalige echtgenoot naar het door toeristen geliefde eiland. De vrouw was onder meer eigenaar van vijf villa's met zwembad op het eiland die ze verhuurde. 

Phupongta zegt in Thaise media dat haar baas haar alle villa's, twee stukken grond, een auto en geld nalaat. In totaal goed voor zo'n 100 miljoen Thaise baht, omgerekend zo'n 2,5 miljoen euro. Eerder zou de Française al zo'n 12.000 euro hebben overgemaakt aan haar huishoudster om de uitvaart te regelen. 

Rode
Lees ook:
Rode panda en andere wilde dieren in bagage luchthaven Thailand

Een andere werknemer van Delacote zou haar lichaam eerder deze week hebben gevonden op een ligbed aan het zwembad. Volgens de Thaise politie werden een pistool, een kogelhuls, een glas wodka, een zonnebril en een pakje sigaretten aangetroffen naast het lichaam van de vrouw.

Delacote leed naar verluidt aan kanker. De politie gaat uit van zelfdoding. 

Heb jij vragen over zelfdoding?

Stichting 113: bel 113 of 0800-0113 (gratis), of anoniem via de chat op de website 113.nl 

24 uur per dag bereikbaar, 7 dagen per week