Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima komen aan bij Koninklijk Theater Carre, voorafgaand aan het 5 mei-concert op de Amstel. Het concert vormt traditiegetrouw de afsluiting van de Nationale Viering van de Bevrijding.
Volledig scherm
Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima komen aan bij Koninklijk Theater Carre, voorafgaand aan het 5 mei-concert op de Amstel. Het concert vormt traditiegetrouw de afsluiting van de Nationale Viering van de Bevrijding. © ANP

TERUGLEZEN | Dertigste 5 mei-concert afgesloten en koningspaar uitgezwaaid

BevrijdingsdagHet dertigste 5 mei-concert op de Amstel in Amsterdam is zondag afgesloten. Het koningspaar is traditiegetrouw uitgezwaaid, op het lied We’ll Meet Again, terwijl zij met een boot over de Amstel wegvoeren. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima werden zondagavond ontvangen bij het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam, voorafgaand aan het traditionele 5 mei-concert op de Amstel. Onder anderen April Darby, Emma Kok, FLEMMING, Gaia Aikman en Guus Meeuwis traden op bij het concert. Dit liveblog over Bevrijdingsdag is afgesloten.

  1. Zakenman met geschat vermogen van 3,1 miljard: Amerikaanse redder in nood laat Haagse club weer dromen
    PREMIUM
    profiel

    Zakenman met geschat vermogen van 3,1 miljard: Amerikaan­se redder in nood laat Haagse club weer dromen

    Wat hebben voetbalclub ADO Den Haag, acteur Will Smith en de Smurfen met elkaar gemeen? Inderdaad: ze hebben allemaal iets van doen met de Amerikaanse miljardair David Blitzer. Maar hoe kwam de Haagse club, die via de play-offs promotie hoopt af te dwingen, in bezit van deze multimiljonair? Een profiel van een vader van vijf kinderen met een voorliefde voor het opkopen van buitenlandse voetbalclubs.
    Den Haag
  2. Verklaring Eritrese relschopper zorgt voor gelach in zaal: ‘Steen weggehaald zodat niemand zou struikelen’
    PREMIUM
    rechtszaak

    Verklaring Eritrese relschop­per zorgt voor gelach in zaal: ‘Steen weggehaald zodat niemand zou struikelen’

    De elf Eritrese mannen die betrokken zouden zijn bij ernstige rellen rondom een Haags zalencentrum noemen zichzelf ‘demonstranten’. Ze zouden op vreedzame wijze willen strijden tegen het Eritrese totalitaire regime. ,,We willen dat de Nederlandse regering aan onze kant staat.” Toch liep het die avond compleet uit de hand. Voor de rechter deelden ze voor het eerst hun kant van het verhaal.
    Den Haag