Terug naar de krant

Narváez verslaat topfavoriet Pogacar en pakt eerste roze trui in Giro d’Italia

Leeslijst Nieuws
Wielrennen De 27-jarige Ecuadoraan Narváez klopte in de eindsprint topfavoriet Pogacar. Narváez begint zondag daarom in het roze, dan gaat de Giro verder.
Leeslijst

Wielrenner Jhonatan Narváez heeft de eerste roze trui in de Giro d’Italia veroverd. De 27-jarige Ecuadoraan van Ineos Grenadiers won de eerste etappe van de Ronde van Italië die ging van Venaria Reale naar Turijn over 140 kilometer. In de sprint van drie koplopers versloeg Narváez de Duitser Maximilian Schachmann en topfavoriet Tadej Pogacar uit Slovenië.

Het drietal sprintte om de zege en Narváez bleef lang in het wiel van Pogacar om er voor de streep langs te gaan. Hij pakt na 2020 zijn tweede etappezege in de Giro. De Nederlander Thymen Arensman kwam binnen op meer dan twee minuten.

„Een geweldig gevoel”, zei Narváez. Hij start zondag in het roze, dan gaat de Giro verder met een bergrit die eindigt op het Santuario di Oropa. Daar won Tom Dumoulin in 2017 de etappe.

(ANP)

Mail de redactie

Ziet u een taalfout of een feitelijke onjuistheid?

U kunt ons met dit formulier daarover informeren, dat stellen wij zeer op prijs. Berichten over andere zaken dan taalfouten of feitelijke onjuistheden worden niet gelezen.

Maximaal 120 woorden a.u.b.
Vul je naam in