RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Hey Adrienne

Paul McCartney beantwoordt na zestig jaar liefdesverklaring fan

Paul McCartney Beeld © ANP

Paul McCartney (81) heeft na zestig jaar gereageerd op een liefdesverklaring van een Amerikaanse fan. De zanger heeft de vrouw, die haar liefde voor de toenmalige Beatle in de jaren zestig uitte in een nieuwsuitzending, via Instagram de liefde verklaard. Ook nodigde hij haar uit voor een fototentoonstelling over The Beatles in New York.

"Hey Adrienne, Paul hier"

De video van Paul begint met het zwart-witfragment waarin de jonge vrouw te zien is. "Paul McCartney als je luistert, Adrienne uit Brooklyn houdt van je met haar hele hart", zegt ze in de microfoon van een tv-verslaggever. Dan schakelt het beeld naar de nu 81-jarige Brit. "Hey Adrienne, Paul hier", zegt de ex-Beatle in de camera. "Luister, ik zag je filmpje en ik ben nu in Brooklyn. Ik ben in New York, ik ben er eindelijk. We hebben een tentoonstelling, een fototentoonstelling, kom hierheen om het te zien!"

Beatles-lied
Lees ook:
Beatles-lied Yesterday gebaseerd op herinnering over moeder Paul McCartney

In het bijschrift verklaart hij deze Adrienne ook van haar te houden. 'En Adrienne uit Brooklyn, als je luistert, Paul McCartney uit Liverpool houdt ook van jou', schrijft hij met een rood hartje erachter. In de reacties onder de video vragen de volgers van Paul zich massaal af of Adrienne uit Brooklyn nog in leven is. Daarop lijkt nog geen duidelijk antwoord te zijn gekomen.

Gestolen
Lees ook:
Gestolen basgitaar Paul McCartney na ruim vijftig jaar gevonden

De Amerikaanse entertainmentsite TMZ meldt dat de opnames van Adrienne zijn gemaakt toen de Britse rockband in 1963 in New York arriveerde voor hun eerste Amerikaanse reis.

Ex-Beatle
Lees ook:
Ex-Beatle Ringo Starr over nieuwe Beatles-docu: 'Niet veel vreugde'

De expositie waar Paul in de video over praat, heet Paul McCartney Photographs 1963-64: Eyes of the Storm. In de tentoonstelling zijn foto's te zien die de ex-Beatle zelf maakte tijdens de hoogtijdagen van Beatle-mania, de wereldwijde gekte rond de toen zo populaire popgroep. De collectie van zo'n 250 foto's is tot 18 augustus te zien in het Brooklyn Museum in New York.