Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

Arsenal verstevigt koppositie met thuiszege op Bournemouth

Arsenal blijft voorlopig koploper in de Premier League. De club uit Londen, in 2004 voor het laatst kampioen, won ook het thuisduel met Bournemouth (3-0). Bukayo Saka benutte een strafschop en Leandro Trossard en Declan Rice troffen in de tweede helft doel.

Arsenal heeft nu een voorsprong van 4 punten op Manchester City, dat wel twee duels minder heeft gespeeld. Arsenal speelt volgende week zondag een uitwedstrijd tegen Manchester United en sluit de competitie op 19 mei af met een thuisduel met Everton. Manchester City speelt later op zaterdag tegen Wolverhampton Wanderers en stuit daarna nog op Fulham, Tottenham Hotspur en West Ham United.

Saka mocht in de 45e minuut een strafschop nemen nadat Kai Havertz door doelman Mark Travers was gevloerd. Trossard schoot in de 70e minuut raak op aangeven van Rice, die in blessuretijd de eindstand bepaalde.

Justin Kluivert had een basisplaats en werd in de slotfase gewisseld bij Bournemouth. Jurriën Timber, hersteld van een zware knieblessure, zat niet bij de selectie van Arsenal. Trainer Mikel Arteta vertelde vrijdag nog dat de Nederlandse verdediger klaar is voor een rentree in de hoofdmacht. Maar hij koos voor veel aanvallend ingestelde wisselspelers.