Terug naar de krant

Duitse Europarlementariër Matthias Ecke mishandeld en ernstig gewond

Leeslijst Nieuws
Europarlementariër De SPD-politicus Ecke zou zijn aangevallen door een groepje van vier personen toen hij verkiezingsposters aan het ophangen was. Kort daarvoor was ook een 28-jarige medewerker van de Groenen geschopt en geslagen bij het ophangen van posters.
Leeslijst

De Duitse Europarlementariër Matthias Ecke is vrijdagavond in Dresden mishandeld en ernstig gewond geraakt. De SPD-politicus is overgebracht naar het ziekenhuis en zal geopereerd moeten worden. Dat melden persbureaus en Duitse media.

Ecke zou zijn aangevallen door een groepje van vier personen toen hij verkiezingsposters aan het ophangen was. Kort daarvoor was ook een 28-jarige medewerker van de Groenen geschopt en geslagen bij het ophangen van posters. Autoriteiten vermoeden dat dezelfde groep verantwoordelijk is voor beide aanvallen. Volgens de lokale tak van de SPD zouden andere medewerkers die posters plakten ook zijn geïntimideerd.

De aanval op Europarlementariër Ecke is „een onmiskenbaar alarmsignaal voor alle mensen in dit land. Onze democratische waarden worden aangevallen”, reageerden de voorzitters van de SPD Saksen. „De aanvallen door misdadigers op posterteams van democratische partijen zijn een aanval op de fundamenten van onze democratie.”

De laatste tijd zijn er meer aanvallen op politici in Duitsland geweest, vooral op leden van de Groenen. Robert Habeck (minister van Economie en Klimaat) werd in januari aangevallen op een veerboot, en afgelopen donderdagavond werden Bondsdaglid Kai Gehring en Essens derde burgemeester Rolf Fliß in Essen belaagd.

Mail de redactie

Ziet u een taalfout of een feitelijke onjuistheid?

U kunt ons met dit formulier daarover informeren, dat stellen wij zeer op prijs. Berichten over andere zaken dan taalfouten of feitelijke onjuistheden worden niet gelezen.

Maximaal 120 woorden a.u.b.
Vul je naam in