RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Euro's visie

Deelname aan Eurovisiesongfestival heeft Marlayne Sahupala 'best veel geld gekost'

Beeld © ANP

Nog een paar dagen en dan is het eindelijk weer zover: het Eurovisiesongfestival. En dat roept bij voormalig deelneemster en presentatrice Marlayne Sahupala (52) herinneringen op. In 1999 behaalde zij met haar lied 'One Good Reason' een achtste plek in Jeruzalem. Maar daarvoor heeft ze diep in de buidel moeten tasten. Dat vertelt ze in een interview met 'Libelle'.

"Ik moest alle kleding en onkosten zelf betalen"

Marlayne was 28 jaar toen ze met het nummer 'One Good Reason' meedeed voor Nederland. Ze had destijds nog geen ervaring als soloartiest. Zingen vond ze prima, maar iets in de microfoon zeggen durfde ze niet. "Het was allemaal erg onwennig en ik vond het vreselijk om in het middelpunt te staan." 

Toch won ze destijds het Nationaal Songfestival met haar nummer en kon ze zich voorbereiden op het Europese spektakel. Dat heeft haar naar eigen zeggen wel wat gekost. "Van de organiserende omroep kreeg ik zevenhonderdvijftig euro voor outfits voor mij én de achtergrondartiesten. Dat was krap." De presentatrice verdiende namelijk toen zelf nauwelijks geld. Dat ze op een gegeven moment aanvragen binnenkreeg voor optredens was haar 'redding'. "Het hele spektakel heeft me uiteindelijk best veel geld gekost, want ik moest alle kleding en onkosten zelf betalen." 

Marlayne
Lees ook:
Marlayne over Songfestival: 'Spijt van aanpassen naam'

Het lijkt er toch op dat haar deelname zijn vruchten heeft afgeworpen. "Dankzij mijn deelname ben ik gekomen waar ik nu ben", zegt Marlayne die daarna haar soloalbum in Engeland mocht opnemen en de kans kreeg om Hart van Nederland te presenteren. 

Of ze advies heeft voor Joost Klein? Nee. "Als ik dat doe, denkt hij vast: Marlayne wie? Maar ik ben ervan overtuigd dat hij met zijn visie en nummer een topprestatie neerzet."  

Marlayne
Lees ook:
Marlayne Sahupala eerlijk over alcoholprobleem: 'Hield mezelf voor de gek'

Vorig jaar betrad Charlee, de 14-jarige dochter van Marlayne, het podium bij DNA Singers. Haar moeder zong achter de schermen mee. 

Zo kon je weten dat Marlayne Sahupala het familielid was

04:27

In de nieuwe BLVD Podcast gaan we natuurlijk ook diep in op alle Eurovisie-voorbereidingen en vooral de vraag: hoe staat Joost er nu voor? Je luistert 'm op Spotify of hieronder.