RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Dodelijke obsessies

Fan van Baby Reindeer? Deze stalker(docu)series en -films wil je ook zien

Martha uit Baby Reindeer Beeld © Netflix

Als er één serie is die de gemoederen de afgelopen tijd bezighoudt, dan is het 'Baby Reindeer' wel. Deze Netflix-serie is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van cabaretier Richard Gadd (34), die jarenlang werd lastiggevallen door een stalker. Voor iedereen die door de serie heen is, hebben we goed nieuws: er zijn nog genoeg andere enge stalkerseries, -films en -documentaires te vinden.

Lover, Stalker, Killer

In deze documentaire zien we het verhaal van Dave Kroupa, die zijn geluk beproeft op een datingsite. Hij ontmoet daar een vrouw met wie hij het al snel héél gezellig heeft, maar uiteindelijk valt zijn oog toch op een andere vrouw. Hij begint serieus met haar te daten, tot ze op een dag plotseling verdwijnt. De grote vraag is: wat is er met haar gebeurd?

Ripley

De Netflix-serie Ripley is een remake van de film The Talented Mr. Ripley. Hij gaat over Tom Ripley, een getalenteerde maar slinkse man met een relatief 'gewoon’ leven. Als hij op een dag de charmante Dickie Greenleaf ontmoet, ontwikkelt hij een ziekelijke obsessie voor hem. Langzaam maar zeker neemt hij het leven van de rijke playboy over. 
 

Vermeende
Lees ook:
Vermeende stalker uit Netflix-serie Baby Reindeer overweegt juridische stappen

Misery

Deze film is gebaseerd op misschien wel een van de bekendste (en spannendste) boeken van Stephen King, het gelijknamige Misery. De film gaat over de populaire schrijver Sheldon, die onderweg naar zijn schrijvershuisje een auto-ongeluk krijgt. Hij wordt gelukkig gered door Annie, die toevallig ook een groot fan is van zijn boeken. Op het eerste oog lijkt Annie erg lief en behulpzaam, maar al snel blijkt dat ze eigenlijk een doorgeslagen fan is die maar één doel voor ogen heeft, namelijk Paul de rest van zijn leven in haar huis opsluiten. Je ziet 'm onder andere op Prime Video.

The Gift 

In de film The Gift, te zien via Apple TV, maken we kennis met Simon en Robyn Callem, een stel dat na een miskraam heeft besloten om te verhuizen naar LA om daar weer langzaam hun leven op te pakken. Ze lopen daar bij toeval Gordo tegen het lijf, een oude schoolvriend van Simon. Het stel besluit een keer met hem af te spreken en het duurt niet lang voordat Gordo om de haverklap langskomt en bizarre cadeaus geeft. Het koppel voelt zich erg ongemakkelijk bij de situatie, maar niet alles is wat het lijkt…  
 

Baby
Lees ook:
Baby Reindeer-actrice onthult hoe het écht is afgelopen tussen Donny en Teri

You 

You is misschien wel een van de populairste stalkerseries van het moment. Hij gaat over Joe Goldberg, een manager van een boekhandel. Hij wordt verliefd op schrijfster Guinevere Beck. Joe lijkt in eerste instantie ontzettend charmant en lief, maar al snel blijkt dat hij niet meer is dan een ordinaire geobsedeerde stalker. Hij zet alles op alles om Guinevere zo gelukkig mogelijk te maken, zelfs als hij daarvoor moet moorden. Je ziet 'm op Netfilx.
 

Gypsy

In de Netflix-serie Gypsy maken we kennis met Jean Holloway, een succesvolle therapeute die in New York woont en een ogenschijnlijk perfect leven lijkt te leiden. Ze blijkt echter allesbehalve een professionele therapeute: ze begint namelijk een obsessie te ontwikkelen voor de mensen in het leven van haar patiënten. En dat kan natuurlijk nooit goed aflopen. 
 

Obsessed

Derek Charles heeft alles wat een man zich maar kan wensen: een goede baan, een prachtige vrouw en een jong zoontje. Zijn perfecte leven lijkt echter in duigen te vallen als hij een nieuwe assistente krijgt. Wat begint als een onschuldige flirt op de werkvloer, eindigt al snel in een gevaarlijk spel tussen Derek, zijn assistente Lisa en zijn vrouw Sharon. Je ziet Obsessed op Prime Video.
 

Bron: RTL Boulevard