RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Klein beetje?

Stemmen maar: heb je meer zin in het songfestival dankzij Joost Klein?

Joost Klein Beeld © ANP

Komende week is het weer zover: dan vindt het Eurovisiesongfestival plaats in Malmö. Met Joost Klein (26) als ons paradepaardje maken we sinds Duncan Laurence (30) in 2019 weer een goede kans op de winst. We zijn benieuwd: heb jij dankzij Joost meer zin in het songfestival gekregen? Stemmen kan in dit artikel!

Vorig jaar was de kans op de winst nihil. Mia en Dion stonden er niet zo goed voor bij de bookmakers. Nederland en de rest van Europa omarmde hun song 'Burning Daylight' en met name de uitvoering ervan niet. We werden in de eerste halve finale net geen laatste, namelijk 13e van de 15 landen die meedongen voor een plek in de finale. 

Bookmakers
Lees ook:
Bookmakers hebben iets minder geloof in Joost Klein, wat vindt Europa?

Hoe anders is dat nu? De vraag is niet of Joost Klein de finale haalt, maar of hij het zangfestijn gaat winnen. Sinds zijn nummer 'Europapa' bekend is gemaakt, zijn onze kansen enorm gestegen. De online streamingcijfers liegen er niet om: het nummer doet het vele malen beter dan de songs van andere landen. 

Het wordt dus enorm spannend in Malmö. Wij zijn benieuwd of jij daardoor meer zin hebt in het songfestival. Stemmen kan hieronder. 

Cornald
Lees ook:
Cornald Maas hint op 'visuele verrassingen' van Joost Klein

Wie zijn de grootste concurrenten van Joost Klein? Bekijk het in de video hieronder.

Songfestivalkoorts mag beginnen! Dít zijn de concurrenten van Nederland

01:23

De tweede halve finale met daarin Joost Klein zie je donderdag 9 mei vanaf 21.00 uur op NPO 1. De grote finale is op zaterdag 11 mei, zelfde tijd, zelfde zender.