“Zondag zwoel met opnieuw kans op intense buien”

Voormiddag hangen er nog veel dikke wolken boven Limburg. Daaruit valt er vooral over het zuidwesten van Limburg nog onverwacht veel regen. Iets wat we de voorbije dagen vaak hebben gezien; natter weer dan de modellen konden voorzien. Waarschijnlijk zullen de wolken pas na het middaguur langzaam maar zeker ruimte geven aan de zon.

Ruben Weytjens

Zodra de zon erdoor is loopt de temperatuur snel op naar 20°C en méér. Vanwege het vele verdampende vocht zal het dan meteen zwoel gaan aanvoelen.

In het tweede deel van de namiddag neemt vanuit het noorden de kans op buien toe. Dat kunnen dan ook weer intense buien worden, met onweer en veel neerslag in korte tijd. De eerste buien worden tussen 16 en 17 uur boven Limburg verwacht.

Vermoedelijk zullen de buien aan kracht verliezen naarmate ze zich verder naar het zuiden verplaatsen. De regen en het killere weer van vanochtend heeft daar een invloed op.

Ook later op de avond kunnen er nog een aantal lokale buien passeren. Op basis van de radarbeelden gaan we pas kunnen uitmaken welke regio’s hier eventueel nog vatbaar voor zijn.

Na middernacht blijft het droog. Het koelt af naar minima rond 12°C.

Bekijk hier het weer voor de komende dagen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer