Terug naar de krant

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van deze week

Leeslijst In Beeld
De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. In de week dat er over de hele wereld Dag van de Arbeid-demonstraties plaatsvonden, kampte Azië nog steeds met een hittegolf, werden er studenten gearresteerd bij pro-Palestijnse protesten op Amerikaanse universiteiten en streden baby's in Tokio om wie het hardste kan huilen. Leeslijst Leeslijst
Mensen kijken naar een pantservoertuig dat door de Russen in Oekraïne is buit gemaakt en staat tentoongesteld op de Poklonnajaheuvel in Moskou. Op de tentoonstelling, die een maand zal duren, zijn zo’n 30 tanks, pantservoertuigen en andere wapens te zien die naar verluidt aan Oekraïne zijn geschonken door verschillende landen, waaronder de VS, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Zweden, Australië en Zuid-Afrika.
Foto Yuri Kochetko/EPA
Een dronefoto van de verwoeste Oekraïense sta Chasiv Yar. Hoewel er momenteel langs het hele front wordt gevochten, richten de hevigste gevechten zich vooral rond de steden Avdiivka en Chasiv Yar.
Foto Ukraine Patrol Police / AP
In een veld in Egmond staan tulpen in bloei. in Nederland worden er jaarlijks ongeveer 1,6 miljard tulpen geteeld.
Foto Nick Gammon / AFP
Demonstranten proberen de zijingang van het Georgische parlement te blokkeren tijdens een protest tegen een nieuwe wet. Volgens het wetsvoorstel moeten organisaties die meer dan 20 procent van hun financiering uit het buitenland ontvangen zich registreren als 'buitenlands agent'.
Foto Giorgi Arjevavanidze/AFP
Mensen worden geëvacueerd vanaf de haven van Tagulandang naar de regio Minahasa vanwege een uitbarsting van de vulkaan Ruang voor de kust van Sulawesi. De Ruang barstte eerder deze maand ook al enkele keren uit.
Foto Andri Saputra/ REUTERS
Filippijnse politieagenten houden demonstrerende activisten tegen die op weg zijn naar de Amerikaanse ambassade op de Dag van de Arbeid in Manilla, de hoofdstad van de Filippijnen.
Foto Lisa Marie David/ REUTERS
Demonstrerende pro-Palestijnse studenten bezetten een universiteitsgebouw van Columbia University in New York. Tientallen studenten werden dinsdagnacht (Amerikaanse tijd) ingeladen in politiebussen.
Foto Caitlin Ochs/ REUTERS
Thaise arbeiders in Bangkok demonstreren op de Dag van de Arbeid voor hogere lonen.
Foto Narong Sangnak/ EPA
Een visser zit in een zee van dode vissen, die gestorven zijn, waarschijnlijk, door de aanhoudende hitte in de Vietnamese provincie Dong Nai. Zuid- en Zuidoost-Azië kampen met een wekenlange hittegolf, waarbij de temperatuur vaak oploopt tot boven de veertig graden Celsius.
AFP
Een politiehond zoekt naar menselijke resten in een vermeend massagraf in Mexico-Stad. Het collectief Madres Buscadoras de Sonora (Zoekende Moeders uit Sonora) heeft het graf gevonden. De moeders zoeken naar ruim 100.000 vermisten in Mexico. Het Mexicaanse Openbaar Ministerie heeft een onderzoek ingesteld naar het graf.
Foto Haaron Alvarez/ AFP
De Turkse politie staat klaar bij het aquaduct in het Sarachane Park in Istanbul. Bij Dag van de Arbeid-demonstraties In de Turkse hoofdstad werden zeker 200 demonstranten opgepakt toen zij het Taksimplein probeerden te bereiken. Het Taksimplein geldt traditioneel als het middelpunt van 1 mei-demonstraties, maar daar mag van de overheid sinds 2013 niet meer geprotesteerd worden.
Foto Yasin Akgul/ AFP
Een gelovige woont de Palmzondagmis bij in de orthodoxe kerk Bole Medhanialem in Addis Abeba, Ethiopië. Op Palmzondag vieren christenen de intocht van Jezus in Jeruzalem.
Foto Tiksa Negeri/ REUTERS
Orthodoxe christenen wonen een ceremonie bij tijdens de Heilige Week in de Heilig Grafkerk in de ommuurde oude stad in Jeruzalem. De Heilige of Goede Week is in het christendom de naam voor de week waarin de gebeurtenissen worden herdacht rondom het lijden, sterven en verrijzen van Jezus. Het zijn de laatste zeven dagen van de grote vastentijd.
Foto Ammar Awad/ REUTERS
Agenten houden een demonstrant vast, terwijl ze een tentenkamp van de pro-Palestijnse demonstranten aan de Universiteit van Californië (UCLA) in Los Angeles ontruimen. De studenten eisen een staakt-het-vuren in Gaza en hebben felle kritiek op de regering-Biden. Ook willen ze dat de universiteiten hun banden verbreken met bedrijven die connecties hebben met Israël, waaronder wapenleveranciers.
Foto David Swanson/ REUTERS
Amateurworstelaars houden beiden een baby vast tijdens Nakizumo, een babyhuilwedstrijd, in de Sensoji-tempel in het Asakusa-district van Tokio. Ongeveer 100 baby's namen deel aan het evenement. De baby die als eerste en het hardste begint te huilen is de winnaar.
Foto Franck Robichon/ EPA

Mail de redactie

Ziet u een taalfout of een feitelijke onjuistheid?

U kunt ons met dit formulier daarover informeren, dat stellen wij zeer op prijs. Berichten over andere zaken dan taalfouten of feitelijke onjuistheden worden niet gelezen.

Maximaal 120 woorden a.u.b.
Vul je naam in