GroenLinks-PvdA-leider Frans Timmermans tijdens het congres van de twee partijen in april.
Volledig scherm
GroenLinks-PvdA-leider Frans Timmermans tijdens het congres van de twee partijen in april. © ANP

Opinie: ‘De boodschap van links komt voorlopig niet aan’

Links Nederland wil geen kabinet-Wilders. Frans Timmermans laat dat met regelmaat weten. Maar dat speelt Geert Wilders alleen maar in de kaart, stelt Ralf Bodelier. Links zal de boodschap moeten aanpassen.

86 reacties

  • willem jungbeker

    1 week geleden
    Zolang het oneerlijk is zal het altijd oneerlijk blijven
  • Marianne van de Berg

    1 week geleden
    @Sheregal: de asielinstroom is niet het probleem maar de totale immigratie. Daarvan vormt de asielinstroom ca. 11%. Derhalve is 89% arbeidsmigrant, het overgrote deel, en kennismigrant. Populisten hebben het graag over een asielcrisis, die is er niet. Er is een opvangcrisis met dank aan de voorafgaande kabinetten die opvanglocaties hebben gesloten. En linkse journalisten? O.a. Telegraaf, AD en NRC kan je moeilijk als "links" bestempelen. Marianne
  • S. de Bie

    1 week geleden
    nederland heeft geproken en gekozen. dus geen timmermans, cda, volt of d66
  • Berti Sheregal

    1 week geleden
    Ik lees nergens dat links de asielinstroom moet verlagen om aantrekkelijker te worden voor kiezers. Bewust of onbewust is de journalistiek zelf altijd links georiënteerd. De drijvende kracht achter opkomend rechts is heel simpel maar de media en linkse politici willen het niet zien: Het asielbeleid is onhoudbaar. Er gaat ongelofelijk veel geld naar asielzoekers (MILJARDEN euro's per jaar). Het hele systeem is vastgelopen. Het niet willen snappen is het probleem...
  • Ron vd Zwan

    1 week geleden
    Ze klooien maar wat aan bij de PVV en dit gestuntel zal uiteindelijk het duo Timmermans en Klaver weer back in business brengen. Kwestie van tijd en geen ontkomen aan. PVV heeft dit allemaal aan zichzelf te danken en over 20 jaar kunnen ze het misschien opnieuw proberen.
  1. Lezers over deelname aan songfestival: ‘Alles berust nu op speculaties. En klopt het wel wat hij zegt?’
    De Kwestie
    103

    Lezers over deelname aan songfesti­val: ‘Alles berust nu op specula­ties. En klopt het wel wat hij zegt?’

    In de Kwestie leggen we een vraag over een actueel thema voor aan onze lezers. Vandaag: de deelname van Nederland aan het Eurovisie Songfestival. Zwitserland won, maar vooral de diskwalificatie van Nederland op het Eurovisie Songfestival groeide in het weekend uit tot haast een Nationale Kwestie. Het onbegrip was groot. Omroep AvroTros sprak van een buitenproportionele maatregel.
  2. Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel
    PREMIUM
    140

    Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel

    Een paar lekkere dagen, en het aantal muggen lijkt meteen toe te nemen. Op Muggenradar wordt er ‘heel veel overlast’ gemeld. Niks irritanter dan die zoemende insecten in je slaapkamer, om nog maar niet te spreken over de jeuk na een beet. Voor wie rustig wil slapen, zijn talloze middelen op de markt. Maar welke zorgen nou écht voor een mugvrije nachtrust? ,,Onze lichaamsgeur is een soort kruimelspoor dat de mug volgt om ons te vinden.”