RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

Finale in zicht voor Bayer Leverkusen na zege bij AS Roma

Bayer Leverkusen lijkt hard op weg naar de finale van de Europa League op 22 mei in Dublin. De Duitse landskampioen won bij AS Roma knap met 2-0 door doelpunten van Florian Wirtz en Robert Andrich. Volgende week is de return.

De ploeg van trainer Xabi Alonso is dit seizoen, alle competities en toernooien meegerekend, al 47 duels ongeslagen. De club veroverde in april voor het eerst in de clubhistorie de landstitel en staat op 25 mei in de Duitse bekerfinale tegenover Kaiserslautern.

In Rome belandde voor rust een kopbal van AS Roma-spits Romelu Lukaku op de bovenkant op de lat. Aan de andere kant schoot de Nederlander Jeremie Frimpong de bal in het zijnet. Enkele minuten later strafte Leverkusen een fout van de Nederlandse verdediger Rick Karsdorp af. Wirtz tikte op aangeven van Álex Grimaldo binnen.

In de tweede helft verdubbelde middenvelder Robert Andrich met een fraaie knal de marge, waardoor Leverkusen volgende week donderdag een uitstekende uitgangspositie heeft in de return.

Het treffen tussen beide clubs is een herhaling van de halve finale van vorig jaar. Toen was AS Roma over twee wedstrijden de betere ploeg. In Italië werd het toen 1-0 en een week later in Duitsland bleef het 0-0.

Bron: ANP