Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

Nederlands getint Atalanta speelt gelijk in Marseille

Het Nederlands getinte Atalanta houdt door een gelijkspel bij Olympique Marseille uitzicht op het bereiken van de eindstrijd van de Europa League. De heenwedstrijd in de halve finales eindigde in 1-1.

Teun Koopmeiners had in de eerste helft met een fraaie assist op doelpuntenmaker Gianluca Scamacca een groot aandeel in de 1-0-voorsprong. Niet veel later trok Chancel Mbemba de stand echter weer gelijk na een kort genomen hoekschop van de thuisploeg.

Pierre-Emerick Aubameyang kreeg op slag van rust een enorme kans op de 2-1, maar hij schoot voorlangs. Na rust waren de kansen schaarser. Een goal van Marseille werd om buitenspel geannuleerd. Volgende week donderdag is de return in Italië.

Naast Koopmeiners stond ook Marten de Roon in de basis bij Atalanta. Hans Hateboer viel vlak voor tijd in.