Turkije eist meer noodhulp Gaza voor hervatten handel met Israël

Nieuws
Turkije bevestigt dat het per direct alle handel met Israël staakt vanwege de situatie in de Gazastrook. Ankara zal de handel met de Israëliërs pas weer hervatten als er ‘ononderbroken en voldoende’ humanitaire hulp naar de Palestijnse bevolking in Gaza gaat, meldt het ministerie van Handel.
anp
donderdag 2 mei 2024 om 22:23
Afbeelding
beeld anp

Het verbod geldt voor de import en export van alle producten, staat in een verklaring. Het ministerie stelt daarin dat het de maatregelen ‘strikt en resoluut’ zal naleven.

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan is een van de felste critici van het Israëlische beleid tijdens de oorlog in Gaza. Hij heeft premier Benjamin Netanyahu vergeleken met Adolf Hitler en beschuldigt Israël van genocide.

De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Israel Katz reageerde woedend op de plannen uit Ankara. Hij zei dat Turkije internationale afspraken schendt door havens te sluiten voor Israëlische handel. ‘Dit is hoe dictators zich gedragen.’

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

In natuur bedreigde okapi geboren in Safaripark Beekse Bergen

In Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek is een okapi geboren, meldt het dierenpark vrijdag. Het gaat om een mannetje met de naam Beni. In het wild worden okapi's met uitsterven bedreigd.

Afbeelding

Leger des Heils: kabinetsplan voor kwetsbaarste burgers onduidelijk

Het is volstrekt onduidelijk wat dit kabinet gaat doen voor de kwetsbaarste burgers in ons land, stelt het Leger des Heils in een reactie op het eerder deze week gepresenteerde hoofdlijnenakkoord van PVV, VVD, NSC en BBB.

Afbeelding

Laatste bankschikking in derivatendrama Vestia

De woningcorporaties die uit het vroegere Vestia zijn voortgekomen, hebben een schikking getroffen met de Britse bank Barclays. Deze schikking sluit een reeks schikkingen met banken af die zijn voortgekomen uit het derivatendebacle, dat de corporatie jaren terug miljarden euro'..

Afbeelding

Armoedefonds: organisaties zien stijging hulpvragen

Veel organisaties die hulp bieden bij armoede krijgen meer hulpvragen, meldt het Armoedefonds op basis van eigen onderzoek. Van de 477 ondervraagde organisaties zag de helft (51 procent) in het afgelopen half jaar een stijging van het aantal hulpverzoeken.

Afbeelding

Chinese overheid verlaagt minimale aanbetaling voor eerste huis

China verlaagt de minimale aanbetaling voor de aankoop van een eerste huis. De Chinese overheid hoopt hiermee de vastgoedmarkt, die met een ongekende schuldencrisis kampt, enigszins vlot te trekken.

Afbeelding

Arrestatie na dodelijk ongeval met reclamebord in Mumbai

De Indiase politie heeft de eigenaar opgepakt van het bedrijf waarvan een groot reclamebord in Mumbai omviel, melden Indiase media. Zestien mensen kwamen om het leven. Tientallen anderen werden onder het enorme bord vandaan gehaald.