RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Een modderfiguur slaan

Frans Bauer doet poging om af te vallen door middel van 'modderpak'

Beeld © NPO 1/Screenshot De Bauers 02-05-2024

Frans Bauer (50) is al een flinke tijd bezig met afvallen. In de nieuwste aflevering van 'De Bauers - 20 jaar later' heeft zijn vrouw Mariska (48) een bijzondere manier gevonden om de kilo's tegen te gaan.

"Ik kan mijn tenen zien! Dat kon ik daarstraks niet"

Het is weer tijd voor de eeuwenoude strijd tegen de kilo's bij Frans. Mariska is op zoek gegaan naar een manier om zijn afslankproces wat te versnellen. Door middel van een modderpak hoopt ze dat hij wat centimeters verliest. Hoe dat werkt? Frans wikkelt zich met Mariska's hulp volledig in met verband dat met modder is doordrenkt. Dat moet hij 'een tijdje laten zitten', kondigt Mariska aan. Volgens haar zou dat zijn vet moeten oplossen. 

Mariska is enthousiast: "Het klinkt echt geweldig. Ik dacht nou dat wil ik wel een keertje proberen." Voordat ze beginnen meet Mariska zijn borst op. 127 cm. "En jij zegt, als we dat spulletje opbrengen, half uurtje later dan moet dat minder zijn." Daarna meet ze zijn taille op. 118. 

Zoon
Lees ook:
Zoon Frans Bauer maakt gehakt van eetpatroon: 'M'n vader is zogenaamd op dieet'

Zoons Jan, Frans Junior en Christiaan denken er het hunne van. "Dus op een gegeven moment denk je: ik ga niet sporten, ik ga allemaal andere dingen doen om af te vallen", zegt Christiaan verbaasd. "Draait helemaal door", constateert Frans Junior.

Terwijl Mariska nog wat klei aansmeert, krijgt Frans het flink warm. "Dat is denk ik de bedoeling", zegt Mariska. Vervolgens doet Frans het pak aan en moet hij een half uur wachten. 

Frans
Lees ook:
Frans Bauer heeft obesitas en schuift het af op Mariska: 'Wie haalt hier boodschappen?'

Terwijl ze wat later samen het verband onder de douche eraf halen, gelooft Frans direct dat het heeft geholpen. "Kijk eens Maris! Dat zijn centimeters die eraf zijn hè. Ik kan mijn tenen zien! Dat kon ik daarstraks niet." 

Mariska meet de borst van Frans opnieuw op in de hoop dat de omtrek nu minder is dan 127 centimeter. "Serieus, geen gein: 124 centimeter", roept Mariska met een lach van oor tot oor." Frans kan het nauwelijks geloven. "Ik ga er vanavond weer in." Het pak heeft ook iets voor zijn taille gedaan. Daar is hij twee centimeter kwijt. Volgens hem heeft het pak 'meer succes' dan zijn personal training. "Ik heb het gouden ei gevonden."

De Bauers - 20 jaar later is elke donderdagavond om 20.30 uur te zien op NPO 1. Ook in RTL Boulevard deelde Frans onlangs zijn afvalproces:

Zoveel kilo is Frans Bauer al afgevallen: 'Het fust is minder groot'

02:20