Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © ANP

Verborgen camera ontmaskert verpleegkundigen: meerdere medewerkers op staande voet ontslagen na diefstal

Het HagaZiekenhuis in Den Haag heeft eerder dit jaar meerdere verpleegkundigen ontslagen vanwege diefstal van medicijnen. Het ziekenhuis ontdekte de weggenomen middelen op de afdeling verloskunde met behulp van een verborgen camera. Uit onvrede over hoe het ziekenhuis de kwestie heeft aangepakt, zouden nog eens vijf collega’s ontslag hebben genomen.

133 reacties

  • Job Bosma

    2 weken geleden
    Ik heb ook in het Haga,toen nog Leyenburg, gewerkt als verpleegkundige. Het was eerder regel dan uitzondering dat je in de nachtdienst wat meenam om te kunnen slapen overdag. Die appelen vaart, die appelen eet.
  • Gerrit Lammers

    2 weken geleden
    Prima, maar dan ook niet zeiken als iemand in de nachtdienst zich ziek meldt als diegene een aantal dagen nauwelijks heeft kunnen slapen. Het mes snijdt aan twee kanten. Trouwens AD wanneer besteden jullie net zoveel aandacht aan de "legale" diefstal middels belastingontduiking? Ooh nee pardon belasting ontwijking, hoeveel miljard per jaar is deze vorm van diefstal eigenlijk?
  • Verrips

    2 weken geleden
    Neem je een stripje paracetamol mee.. zeg daar wat van maar doe daar niet zo moeilijk over. Iedereen op kantoor heeft wel eens een pen meegenomen of een blanco schriftje. Maar als het gaat om middelen die "in de markt" te boek staat als verslavend.. zoals morfine preparaten/afgeleiden.. zet dat in een kast met slot en zorg dat 2 medewerkers ieder met een eigen sleutel/code daar toezicht op hebben. Je neemt ook geen laptop mee van kantoor.. (beetje moeilijk onder je jas) Toezicht JA.. camera
  • Yvonne Ossel

    2 weken geleden
    Ik zou vooral het kaf van het koren willen scheiden. Zoek uit wáár het om handel gaat en bedenk voor de zorgverleners met individuele problemen een oplossing.
  • jan van Blitterswijk

    2 weken geleden
    René te Selle, geldt dat ook voor fabrikanten, leveranciers en grootgrutters?
  1. Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel
    PREMIUM
    139

    Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel

    Een paar lekkere dagen, en het aantal muggen lijkt meteen toe te nemen. Op Muggenradar wordt er ‘heel veel overlast’ gemeld. Niks irritanter dan die zoemende insecten in je slaapkamer, om nog maar niet te spreken over de jeuk na een beet. Voor wie rustig wil slapen, zijn talloze middelen op de markt. Maar welke zorgen nou écht voor een mugvrije nachtrust? ,,Onze lichaamsgeur is een soort kruimelspoor dat de mug volgt om ons te vinden.”