Direct naar artikelinhoud
Nieuws

Amsterdam heeft de duurste parkeerplek van Nederland: voor 495.000 euro krijg je 18 vierkante meter in de P.C. Hooftstraat

De duurste parkeerplaats van Nederland op Funda ligt in Amsterdam. Voor bijna een half miljoen euro krijg je een parkeerplek van 18 vierkante meter in een garage in de P.C. Hooftstraat. ‘Mensen die geïnteresseerd zijn in deze plek hebben een brede auto van 300.000 euro.’

De parkeerplaats met een groene luifel in de P.C. Hooftstraat staat op Funda te koop voor 495.000 euro exclusief vve-kosten.Beeld Funda

Voor een plekje in een parkeergarage onder de P.C. Hooftstraat in het Museumkwartier moet je diep in de buidel tasten. De garage bevindt zich pal naast een zij-ingang van het Vondelpark, in een garage naast een wit herenhuis. De plek staat te koop voor 495.000 euro. De vve-kosten bedragen nog eens honderd euro per maand.

Volgens de beschrijving heeft de plek een ‘gunstige ligging’ in de garage. De parkeerplaats is 4,65 meter lang en 3,85 meter breed. “Dat is ruim voor een parkeerplek. Mensen die geïnteresseerd zijn, hebben een brede auto van 300.000 euro, zoals een Bentley of een Lamborghini,” zegt makelaar Jeel Heule. “Eigenaren daarvan zijn zuinig op hun auto en willen die niet op straat parkeren.”

Alleen maar schaarser

Volgens Heule ‘valt de prijs voor de plek nog mee voor de plek waar hij zich bevindt’. “In de buurt rondom de P.C. Hooftstraat, zoals in de Van Eeghenstraat, verkopen wij tussenwoningen voor 8 miljoen euro, zonder garage of tuin. Huizen zijn meer waard als ze een garageplek hebben; tegelijk worden parkeerplekken alleen maar schaarser. Wij verwachten dan ook dat deze plek verkocht wordt.”

Liefhebbers kunnen de parkeerplek ook huren voor 750 euro per maand. Wel laat de makelaar weten dat de wens van de eigenaar is dat de plek verkocht wordt. “Wij verwachten dat daar een markt voor is. We hebben afgelopen maanden al zes of zeven bezichtigen gehad en hebben een bod van vier ton afgewezen,” zegt Heule.

Duurste steden om te parkeren

Op dit moment staan er zo’n 550 parkeerplekken te koop in Nederland. De goedkoopste autoparkeerplek van Nederland van 12 vierkante meter staat voor 5500 euro in Broek op Langedijk.

Parkeerplekken in Amsterdam zijn duur én schaars: de stad behoort tot de duurste steden ter wereld om je auto op straat te parkeren. Het hoogste tarief à 7,50 euro per uur geldt voor een deel van het centrum. Twee jaar geleden werd de garage Q-Park Mahler op de Zuidas met een maximale tarief van 80 euro per dag uitgeroepen tot de duurste van Europa.