RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

Voetballer Tonali krijgt ook in Engeland straf na gokken op duels

De Italiaanse middenvelder Sandro Tonali heeft door het overtreden van de regels met betrekking tot gokken in Engeland een voorwaardelijke straf opgelegd gekregen van twee maanden. Hij gaf toe tussen 12 augustus en 12 oktober vorig jaar vijftig weddenschappen te hebben geplaatst op Engelse voetbalwedstrijden. Tonali werd in oktober vorig jaar al voor tien maanden geschorst door de Italiaanse bond.

Newcastle United, dat de voetballer vorige zomer voor ongeveer 64 miljoen euro overnam van AC Milan, meldt dat Tonali tevens een boete moet betalen van 20.000 Engelse pond. De Engelse voetbalbond heeft hem ook een officiële waarschuwing gegeven.

De advocaat van Tonali zei vorig jaar al dat de Italiaan kampte met een gokverslaving. Om dat te verhelpen kreeg hij ook een verplichte therapie van acht maanden opgelegd. Tonali gokte in zijn tijd bij AC Milan onder meer op wedstrijden van zijn eigen team, wat verboden is.

Het was al bekend dat Tonali de rest van zijn eerste seizoen in Engeland zou moeten missen. Ook kan de Italiaanse international niet deelnemen aan het EK in Duitsland. De verwachting is dat hij eind augustus weer aansluit bij Newcastle United, mits hij niet opnieuw in de fout gaat.

Bron: ANP