RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Warmte voorbij

Onweer houdt huis in midden en zuiden van het land, code geel tot vanavond laat

Ondergelopen straten in Venlo. Beeld © Orange Media

Het midden en zuiden van het land heeft vanavond te maken met onweersbuien. Het KNMI heeft voor meerdere provincies code geel afgegeven tot 23.00 uur, voor Zuid-Holland en Zeeland geldt het tot 01.00 uur.

De zwaarste buien vallen in het zuiden, oosten en midden van het land, zegt meteoroloog Reinier van den Berg van Buienradar. De buien zijn volgens Van den Berg sowieso behoorlijk zwaar. De ANWB waarschuwt verkeer in het midden en zuiden van het land daar de komende uren rekening mee te houden.

 Dit is beeld uit Ede en Bennekom, waar het flink losging:

In beeld: flink onweer met grote hagelstenen in delen Nederland

00:27
Flinke hagelstenen daar.

Er valt in korte tijd veel regen, ziet Van den Berg. "Dat geeft lokaal altijd wel overlast. Het is water dat in een half uurtje valt, dat kan niet meteen weg."

Zoals hier in Barneveld en Bennekom:

Het KNMI heeft vanwege de buien code geel afgegeven voor Flevoland, Noord-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Zuid-Holland, Gelderland, en Utrecht. Van den Berg verwacht dat de buien in de loop van de nacht verdwijnen. 

Van den Berg is niet erg verrast door het noodweer: "Dergelijke buien horen bij zomerse warmte en zijn echt niet extreem voor deze tijd van het jaar."

Het is na de buien wel gedaan met de warmte van de afgelopen dagen. Morgen wordt het gemiddeld 15 graden. Ook dan moeten we rekening houden met buien.

Bekijk hier waar de buien nu vallen:

Veel
Lees ook:
Veel overlast door noodweer, weercode overal ingetrokken