'Tesla ziet af van nog goedkopere Gigacasting-productie'

Plannen in de vrieskast

Tesla fabriek Berlijn

Tesla neemt wat gas terug. Niet alleen worden er op diverse plekken in het bedrijf banen geschrapt, ook plannen om het innovatieve Gigacasting naar een volgend niveau te brengen, zouden nu in de vrieskast gezet worden.

Momenteel gooit Tesla al hoge ogen met de zogenoemde Gigacasting, waarbij in de Giga Press grote delen van de auto's in één stuk gemaakt worden. Dat drukt de kosten, omdat de productie hierdoor sneller en eenvoudiger verloopt. In de toekomst zou het nog een stapje verder moeten gaan, zo maakte Tesla vorig jaar bekend. Daar komt het bedrijf volgens Reuters nu op terug.

Het idee was om de bodem, zijkanten, het front en het achterste van de auto's in hun geheel te casten en vervolgens samen te brengen op de assemblagelijn. Vooral door de bodemplaat uit één stuk te laten bestaan zou er flink bespaard kunnen worden. Deze vorig jaar als 'unboxed' aangeduide productiewijze lijkt er vooralsnog echter niet te komen.

Al vorig jaar zou de rem erop gezet zijn en naar verluidt zijn plannen voor een goedkoper model dat op deze manier gebouwd moest worden voorlopig geschrapt. Tesla gaf echter onlangs nog aan dat er wel degelijk een goedkopere Tesla aan zit te komen, zelfs eerder dan aanvankelijk gepland. Het lijkt er dus op dat die 'Model 2' wel wat minder nieuw wordt dan het idee eerder nog was, omdat de fabrikant nu teruggrijpt op bestaande onderdelen in plaats van er een geheel nieuw ontwikkelde en op nieuwe wijze geproduceerde auto van te maken.

Lezersreacties (88) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.