RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
De tijd van onbezorgdheid is voorbij

GTST-fans in rep en roer: wordt cliffhanger het afscheid van Laura?

Jette van der Meij Beeld © ANP

Er staan de Meerdijkers behoorlijk slechte tijden te wachten. De nieuwe maandtrailer van 'GTST' lijkt een tipje van de sluier op te lichten van de zinderende zomercliffhanger. Die beloofde al emotioneel te worden en nu vrezen fans dat ze hebben uitgevogeld waarom...

"Als Laura dood gaat is GTST niet meer hetzelfde"

Er wordt al lange tijd gefluisterd over het vertrek van soapvedette Jette van der Meij. Haar personage Laura lijdt aan de ziekte van Parkinson en kijkers zagen de afgelopen maanden hoe zij steeds verder achteruit gaat. Haar toestand lijkt binnenkort een dieptepunt te bereiken. Het tripje naar Curaçao lijkt het decor te worden van een hartverscheurende zomercliffhanger, die zomaar de exit van Laura zou kunnen betekenen. 

Jette
Lees ook:
Jette van der Meij vertelt over haar toekomst in GTST

In de maandtrailer is namelijk te zien hoe Laura trillend over een steiger op Curaçao loopt. Even later is te zien hoe haar hoed in het water dobbert. Sterft de GTST-koningin een verdrinkingsdood?

Curaçao-avontuur krijgt dramatische wending in GTST: 'Waar is Laura?'

00:48
Zorgen
Lees ook:
Zorgen over de toekomst van Johnny Kraaijkamp jr. in GTST

Dit zou het einde van een tijdperk betekenen. Jette vervult al sinds 1990 de rol van Laura Selmhorst en sprak eerdere beweringen over haar vertrek tegen. "Alles gaat een keer voorbij, dat weet ik ook, maar dat mag wat mij betreft nog wel even duren", gaf ze eerder dit jaar nog te kennen tegenover de Telegraaf. Maar wellicht vinden de scriptschrijvers het na vierendertig jaar toch echt mooi geweest. 

Fans smeken de makers echter om haar dit lot te besparen. 'Neeeee Laura, please doe dit niet! Als Laura dood gaat is GTST niet meer hetzelfde', luidt een reactie op de beelden, waarover hardop wordt afgevraagd of dit haar 'definitieve afscheid' zal zijn.

'Emotionele'
Lees ook:
'Emotionele' zomercliffhanger van GTST in mei al te zien

De zomercliffhanger van GTST is op donderdag 30 mei te zien. Videoland-kijkers kunnen het al een week eerder aanschouwen bij de streamingdienst.

RTL Boulevard sprak Jette voor haar vertrek naar Curaçao: 

Jette van der Meij krijgt veel reacties op heftige verhaallijn over parkinson in GTST

02:01