Toyota bereikt nieuw verkooprecord

Boven de tien miljoen

Toyota RAV4

Toyota heeft nog nooit eerder zoveel auto's verkocht als in het afgelopen (fiscale) jaar. Er gingen er meer dan tien miljoen over de spreekwoordelijke toonbank.

Voor het eerst heeft Toyota, waarbij ook Lexus wordt meegerekend, meer dan tien miljoen auto's verkocht in een fiscaal jaar. In 2023 kwam de teller uit op ruim 10,3 miljoen, zo werd eerder al bekend, maar nu is ook helder dat het fiscale jaar – dat bij Toyota van april tot en met maart loopt – met een soortgelijk aantal is afgerond. Niet helemaal verrassend, gezien de verkopen in kalenderjaar 2023, maar toch een heel mooie prestatie.

Vergeleken met het voorgaande fiscale jaar is de vooruitgang ook duidelijk zichtbaar; er werd een verkoopgroei van 7,3 procent genoteerd. In Europa was er zelfs een groei van 10,8 procent. De verkopen van Toyota en Lexus gezamenlijk schommelden al jaren (behalve in het door corona verstoorde 2020) rond de 9 miljoen stuks. In 2014 ging Toyota voor het eerst door de grens van 9 miljoen verkochte auto's heen.

Toyota zag de verkopen niet alleen in zijn geheel naar een nieuw record gaan, ook zijn er nog niet eerder zoveel auto's van het concern buiten Japan gesleten. Dat waren er bijna 8,78 miljoen. Ter vergelijking; in 2021 kwam het nog voor het eerst net boven de 8 miljoen uit en in 2021 voor het eerst boven de 7 miljoen. De Aziatische markt is in aantallen het belangrijkst voor Toyota, met China bovenaan. Kijken we naar alle losse landen wereldwijd, dan staat de VS bovenaan. Maar liefst 2,34 miljoen van de ruim 10 miljoen verkochte auto's van het afgelopen jaar werden in de VS verkocht.

PRIVATE LEASE Toyota

Lezersreacties (159) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.