'Honda stapt van 'niet uit te spreken' namen af'

e:Ny1 anyone?

Honda e:Ny1

Misschien heb jij er ook al eens mee lopen worstelen, maar hoe zou jij de Honda e:Ny1 noemen in een gesprek? 'Die elektrische HR-V-achtige', of misschien toch 'Honda Anyone'. Het lijkt erop dat Honda de onduidelijkheid nu zelf wil verhelpen.

Zo eenvoudig als de naam Honda E was, zo ingewikkeld is de naam van zijn conventioneler vormgegeven grote broer, de Honda e:Ny1. In China kenden ze die al als e:NS1 of als e:NP1, maar hier in Europa is er een naam aan gehangen die nog het makkelijkst als het Engelse anyone uit te spreken is. De Britten zelf zijn er echter ook wat verward over en melden nu bij Autocar dat Honda plannen heeft om de naam aan te passen.

Autocar noemt een bron die dicht bij het merk staat. Volgens hem houdt de naamswijziging in dat het 'e:N'-deel verdwijnt. Bijzonder genoeg wordt dat naar verluidt vooral voor de Chinese markt gedaan, omdat de Chinezen het al helemaal niet uit zouden kunnen spreken. Zij hebben in dat geval straks simpelweg de S1 of P1, wij hebben in Europa dan straks de Honda Y1. Dat is toch net even wat makkelijker. In datzelfde kader zouden de onlangs gepresenteerde e:NP2 en e:NS2 dan P2 en S2 gaan heten. Mogelijk dus al een naamswijziging voordat ze op de markt komen. Waar hoorden we dat laatst nou ook nog?

Lezersreacties (29) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.