Voormalig topman PostNL België: er valt mij niets te verwijten

Nieuws
Rudy van Rillaer, de oud-topman van PostNL België, hoorde donderdag in de rechtbank van Antwerpen vrijspraak tegen zich eisen. Twee jaar geleden hebben de Belgische autoriteiten hem nog korte tijd vastgezet, vanwege zijn mogelijke betrokkenheid bij misstanden binnen het bedrijf dat hij toen nog leidde. ‘Ik heb twee jaar moeten wachten tot deze rechtszaak’, vertelt hij aan het ANP. ‘Ik blijf erbij dat er niets te verwijten is aan mij.’
anp
donderdag 2 mei 2024 om 15:34
Afbeelding
beeld anp

De rechtbank in Antwerpen behandelt donderdag en vrijdag een zaak tegen de Belgische tak van PostNL. Twee onderdelen, PostNL Cargo en PostNL Pakketten, zouden volgens justitie te veel gezag hebben gehad over personeel dat werd ingezet via onderaannemers. Het Openbaar Ministerie heeft enkel straffen geëist tegen deze onderdelen, in de vorm van geldboetes met een totale waarde van ruim 24 miljoen euro. PostNL Holding en twee topbestuurders gaan wat justitie betreft vrijuit. Onder wie dus Van Rillaer

De voormalig topman heeft uitgekeken naar de behandeling van de zaak. ‘Persoonlijk en emotioneel gezien moet hier een einde aan komen. Ik draag dit kruis al twee jaar, ten onrechte’, stelt Van Rillaer. Toch lijkt hij pas gerustgesteld als de rechter zijn vonnis heeft uitgesproken, ondanks de vrijspraak-eis van het OM op donderdag. ‘Ik kan er nu moeilijk iets over zeggen. Het is hopen en wachten.’

Van Rillaer werd eind maart 2022 opgepakt. Dat gebeurde na invallen van de Belgische justitie in drie depots van PostNL. Hij werd destijds verdacht van het leidinggeven aan een criminele organisatie en er zou ook sprake zijn van mensenhandel en valsheid in geschrifte. Een week later werd Van Rillaer weer vrijgelaten.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Waterzuiveraar NX Filtration flink hoger op lager Damrak

NX Filtration behoorde vrijdag tot de grote winnaars op de Amsterdamse beurs. Beleggers reageerden enthousiast op de aankondiging dat de waterzuiveraar uit Enschede een groot contract heeft getekend met de Mexicaanse watercentrale SAPAL.

Afbeelding

Omzet detailhandel hoger door stijgende prijzen en meer verkopen

De omzet van de Nederlandse detailhandel is in de eerste drie maanden van dit jaar met bijna 4 procent toegenomen vergeleken met een jaar eerder. Winkeliers zagen het aantal verkochte producten gemiddeld met 3,1 procent stijgen.

Afbeelding

Eerste trucks rijden over Amerikaanse drijvende weg naar Gaza

De eerste vrachtwagens met hulpgoederen zijn vrijdagochtend rond 09.00 (08.00 uur Nederlandse tijd) via de tijdelijke drijvende haven aangekomen in Gaza. De trucks hebben humanitaire hulpmiddelen aan boord, meldt de Amerikaanse krijgsmacht.

Afbeelding

AEX koerst af op lager begin na recente recordstanden

De AEX-index op het Damrak lijkt vrijdag lager te beginnen aan de laatste handelsdag van de week. Eerder deze week tikte de hoofdindex nog nieuwe recordstanden aan door de toenemende hoop op renteverlagingen door de centrale banken.

Afbeelding

ABN AMRO verkoopt belang in Franse levensverzekeraar

ABN AMRO verkoopt haar belang in de levensverzekeraar Neuflize Vie, een Frans bedrijf dat voor 60 procent in handen is van de Nederlandse bank.

Afbeelding

Vliegen wordt volgens ING-rapport voorlopig alleen maar duurder

Vliegen wordt voorlopig alleen maar duurder, waarschuwt ING in een net verschenen rapport. Luchtvaartmaatschappijen kampen met een tekort aan vliegtuigen, arbeidskrachten en reserveonderdelen waardoor ze niet kunnen voldoen aan de groeiende vraag.