anp
Volledig scherm
© anp

Praat mee: een man heeft het minder snel koud dan een vrouw

De KwestieIn de Kwestie leggen we onze lezers elke dag een vraag voor over een actueel thema. Vandaag: merk jij dat een vrouw het écht sneller koud heeft dan een man? Reageer hieronder ook op deze kwestie.

66 reacties

  • Maria Brand

    2 weken geleden
    'Anno 2024 zijn kantoorgebouwen de regel nog altijd afgestemd op de warmtehuishouding van mannen', lees ik. Ongeveer alles is toch op mannen afgesteld, behalve maandverband e.d. (en ik vind mannen prima, hoor;)
  • Robert Bruijne

    2 weken geleden
    Ik, man, had het vroeger nooit gauw koud maar nu ik op wat hogere leeftijd ben heb ik het snel stervenskoud. De cv brandt thuis van augustus tot eind mei. Ik bloei helemaal op als het buiten richting de 30 graden gaat, helaas zijn er maar weinig van die dagen in dit land. Het ware genot voor mij is de periodes van verblijf in ZO Azie, zoals waar ik nu ben en de temperatuur al weken schommelt tussen 35 en 42 graden.
  • Ron Martinali

    2 weken geleden
    Beste AD, AD-lezers, heethoofden en koukleumers, Heeft u óóit met een vrouw in bed gelegen zónder koude voeten? Nou dan! Ron Martinali
  • Jan Janssen

    2 weken geleden
    Altijd koud mijn vrouw heeft al meerdere jaren opvliegers door haar ziekte.
  • Maja Borg

    2 weken geleden
    Heb ook begrepen dat het met je bloedsomloop te maken heeft. Mensen die veel sporten en bewegen hebben het denk ik minder snel koud. Je hoort ook net als ikzelf dat vrouwen last hebben van koude handen en voeten. Maar denk dat het verhaal over mannen en lengte niet opgaat. Mijn vriend is groot, ook wat zwaarder en heeft het toch snel koud. Dus zeg t maar…. Wat is dan de echte reden??